Forrás: hirszerzo.hu

Az Új Generáció arra kéri a rendőrséget, hogy július 5-én, a melegfelvonulás napján “se nézze tétlenül, ha magyar polgárokat megdobálnak, összevernek, megfélemlítenek”.

“Sokan készülnek július 5-re. A leszbikus, meleg, biszexuális és transzexuális magyarok közül sokan évente egyszer, csak ezen a napon mernek és tudnak “előbújni”, vállalni önmagukat. Készülnek azonban az árpádsávos neonácik is, egyre bátrabban és nyíltabban szervezik azokat a tavalyihoz hasonló erőszakos bűncselekményeket, amiket végre akarnak hajtani a felvonulók ellen” – közölte lapunkkal Léderer András.

“Mi, fiatal liberálisok mindig is a tolerancia és a jogállam hívei voltunk. Toleranciára van szükség, legalább évente egyszer esélyt kell adni azoknak is, akik a másik 364 napon rejtőzködni kényszerülnek. A jogállamiság egyik legfontosabb ismérve pedig az, hogy a jogaikat gyakorló, becsületes magyar polgárokat a jogállam rendőrsége megvédi, a maszkos bűnözőkkel szemben pedig szigorúan eljár” – írja az Új Generáció elnöke.

Léderer közölte: hétfőn a Szabad Demokraták Szövetsége feljelentést tett közösség elleni izgatás vádjával a korábban is többszörösen jogsértő, neonáci kuruc.info oldalon megjelent írások ügyében.

“Őszintén bízunk abban, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi szégyen. Bízunk abban, sőt arra kérjük a magyar rendőrséget, hogy miként más napokon, úgy július 5-én se nézze tétlenül, ha magyar polgárokat megdobálnak, összevernek, megfélemlítenek. A Meleg Méltóság Napja egy hivatalosan bejelentett tüntetés – ezért itt az ideje, hogy mindenki, aki hivatásszerűen védi a békés tüntetőket, most a melegek oldalára álljon” – zárul a közlemény.

Hírszerző

Comments are closed.