Forrás: NOL

Népszabadság * Tudósítónktól * 2008. június 10.

A rendőrségen tegnap folytatódott a vasárnapi nyíregyházi Trianon-megemlékezésen történtek vizsgálata. A szabolcsi megyeszékhelyen a Jobbik, a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg megemlékezése közelében ellendemonstrációt tartottak, s a két csoport között szóváltás alakult ki, állítólag cigányellenes kijelentések is elhangzottak.

Ezeket akarta kamerával rögzíteni Pongó Ernő, a Hátrányos Helyzetű Romákért Alapítvány elnöke, akinek – állítása szerint – a Nemzeti Őrsereg egyik tagja azt mondta: “Takarodjatok Magyarországról!” A szóváltás során a kamera a földre esett – Pongó szerint a biztonsági ember csavarta ki a kezéből. Gyüre Csaba, az őrsereg jogi képviselője viszont azt állítja: Pongó maga ejtette el a kamerát. Ugyancsak szóváltásba keveredett a téren összegyűlt romákkal Sipos Kund Kötöny református lelkész.

A történtekről Pongó Ernő értesítette Mohácsi Viktória EU-parlamenti képviselőt, aki még vasárnap este odautazott. A megyei rendőr-főkapitányság rongálás vétsége miatt indított vizsgálatot ismeretlen tettes ellen, s a rasszista kijelentések ügyét is vizsgálják. Pongó Ernő feljelentést tett a református lelkész ellen.

Hirdessen Ön is az ETARGET-tel!

Comments are closed.