Forrás: Mazsihisz

Lengyelország egykori diplomáciai központjában, a berlini Unter den Lindenen mához egy hónap múlva nyitja meg kapuit a német főváros új panoptikuma.

A Merlin Entertainments, mint anyacég bízik benne, hogy noha Adolf Hitler viaszfiguráját is kiállítják, a gyűjtemény nem válik neonáci zarándokhellyé.

A tervek szerint július 9-én új attrakcióval gazdagodik a legnagyobb német város. A Magyar Köztársaság Nagykövetségének szomszédságában, az Unter den Lindenen nyitja meg kapuit a berlini panoktikum. Az évek óta üresen tátongó, egykori lengyel diplomáciai központ helyére költöző viaszszobor múzeum előkészítési munkái jól haladnak.

Mind a Németországi Zsidók Központi Tanácsa, mind Klaus Wowereit, a főváros kormányzó főpolgármestere helytelenítik, hogy a Brandenburgi kapuhoz közeli, belvárosi gyűjteményben helyet kap Adolf Hitler is, aki 1933-tól 1945-ig volt a Harmadik Birodalom kancellárja.

A panoptikumot életre hívó anyacég a Merlin Entertainments sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a náci diktátor, a második világháború kirobbantójának szobra mellett, Hitler és rezsimje véres tetteit kommentáló információs táblát helyeznek majd el.

A berlini hársfás bulváron megnyíló új panoptikum lassan kezd benépesülni. Elkészült már Angela Merkel kormányfő élénk piros kosztümös figurája éppúgy, mint Marlene Dietrich, Albert Einstein, Sigmund Freud, Beethoven, Franz Beckenbauer, Mihael Gorbacsov és Madonna viaszszobra is.

Forrás: Hírszerző

Comments are closed.