Forrás: NOL

Mottónk: „A reggeli péksütit majszolva nézzük a sajtot”

NOL * Lapzsemle * 2008. június 5.

Békéscsaba központjában 2000-2500 ember jelenlétében avatták fel szerdán kora este az első helyi Trianon emlékművet, amelynek kezdeményezője a Polgárok Békéscsabáért Egyesület volt – olvasható a Hír6 beszámolójában.

Mészáros Attila alkotását mások mellett Vantara Gyula fideszes polgármester avatta fel, és megszentelték a történelmi egyházak helyi képviselői is.

„Vannak, akik megkérdőjelezik Trianon fájdalmát, és vannak akik azt ajánlják, borítsunk fátylat a múltra – mondta el ünnepi beszédében Vantara Gyula, és hozzátette, erre egyértelmű nemet kell mondani.”

„A patetikus megfogalmazásokban bővelkedő megemlékezésen Nagy-Magyarország keresztre feszítése napjának nevezték 1920. június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját, valamint „egyelőre nem hivatalos nemzeti gyásznapnak” június 4-ét.”

„Az ünneplő tömegben több árpádsávos zászló is látható volt, megjelent azon a Magyar Gárda, és sokan a trianoni döntés elfogadhatatlanságát kifejező pólót viseltek” – olvasható a Hír6 beszámolójában.

Az eseményről készült képgaléria rengeteg fotóján jól látható, hogy a tömeg összetételéről pontosan számoltak be.

A Hír6 beszámolója arról nem szól, hogy a megjelent Magyar Gárda – „úgy, mint Horthy a nyilasokat” – tagokat két pofonnal hazazavarta volna valaki a fideszes városvezetés által szervezett ünnepségről.

Ajánlott Cikkek

Napokon át Trianonra emlékeztetnek

Comments are closed.