Forrás: hirszerzo.hu

Három roma felvételét kérte a Magyar Gárdába a Békés megyei Okányról – olvasható a Békés megyei Online (BEOL) internetes hírportálon.

A Keresztesi Zoltán és fia, valamint annak barátja még pénteken kérte felvételét, miután a Jobbik Magyarországért Mozgalom Árpád-sávos zászlót adott át az okányi polgármesternek, illetve a Magyar Gárda tagtoborzót tartott a Békés megyei községben.

A hírportálnak nyilatkozó Keresztesi Zoltán szerint „rémhírterjesztés a szervezettel kapcsolatban rasszizmust emlegetni”.

„Húsz éve tisztességgel a MÁV-nál dolgozom váltókezelőként, cigány származású magyar állampolgár vagyok. Szabad akaratomból, saját elhatározásomból kértem fiammal és annak barátjával együtt a felvételemet a Magyar Gárdába” – mondta.

Tóth Zoltán, a gárda megyei kapitánya kifejtette: regisztrálták Keresztesiék tagfelvételi kérelmét is, mostantól valamennyi rendezvényükre meghívják őket. Avatás vélhetően októberben lesz, ám azelőtt a várományosokkal többször elbeszélgetnek, megismerkednek – mondta a megyei kapitány.

MTI

Comments are closed.