Forrás: NOL

NOL * Népszabadság Online * 2008. május 10.

A Gázai övezetből indított rakéták csapódtak be Izrael déli részén

A Gázai övezetből indított két rakéta csapódott be szombaton egy zsidó szeminárium közelében Izrael déli részén, egy épület megrongálódott – közölte az izraeli hadsereg.

Senki sem sérült meg a Szderót határváros közeli rakétacsapásban.

Pénteken egy izraeli meghalt, amikor felrobbant egy akna, amelyet a Gázai övezetből lőttek ki dél-izraeli területre. Az áldozat a Gázai övezethez közel található Kfar Aza kibucban az utcán volt, amikor a detonáció történt. A támadók négy aknát lőttek ki, egy 40 éves férfi halt meg a támadásban, és hárman megsebesültek.

Hat év alatt tíz izraelit öltek meg a Gázai övezetből kilőtt rakéták vagy aknák. Izraeli légitámadás Hamasz-célpontra a Gázai övezetben

A Hamász radikális palesztin szervezet és helyi kórházi források szerint péntek este  az izraeli légierő két csapást mért a Gázai övezetre.

A támadás áldozatainak a számáról egymástól eltérő jelentések érkeztek. Egyes források szerint hárman meghaltak és négyen megsebesültek, más források öt halottról tettek említést. Az bizonyosnak tűnik, hogy az összes áldozat a Gázai övezetet uralma alatt tartó Hamász tagja volt.

Az első támadást Rafah, a másodikat pedig Hán-Júnisz ellen hajtották végre.

Az izraeli hadsereg illetékesei megerősítették a támadásokról szóló híreket, és közölték, hogy a légicsapások a zsidó állam területe elleni, folytatódó palesztin támadásokra voltak válaszlépések.     Péntek reggel egy izraeli állampolgár halt meg egy, a Gázai övezet területéről kilőtt rakétagránát becsapódásában.

Comments are closed.