Forrás: hirszerzo.hu

A férfi most ügyvédjén keresztül a News című osztrák lapnak elmondta: csak azért zárta be a lányát, Elisabeth-et, hogy megóvja a külvilágtól.

Fritzl eközben ügyvédjén keresztül nyilatkozott a sajtónak. Mint mondta, valamiféle szenvedély hajtotta, amelyet néha nem tudott kontrollálni. Az ügyben nyomozó Franz Polzer korábban azt mondta: a férfi a családi életét akarta lemásolni, ám ezúttal egy fiatal, csinos nővel akarta megvalósítani álmát. Ezért zárta be 18 éves korában lányát a pincébe.

Az apa letartóztatása óta elismerte, hogy időről időre megerőszakolta lányát. “Tudtam, hogy Elisabeth nem akarta, hogy azt tegyem vele, amit tettem” – mondta Fritzl nyilatkozatában, majd így folytatta: “Tudtam, hogy bántom őt. Olyan volt, mint valami szenvedély… Egész idő alatt tudtam, hogy rossz, amit teszek… de… teljesen alapvető ténnyé vált, hogy van egy második életem, amit a házam pincéjében élek.”

Mint mondta, 1984-ben zárta be a lányát, hogy kontrollálhassa a viselkedését, miután a serdülő lány “felrúgott minden szabályt”. “Létre kellett hoznom egy helyet, ahol távol tarthatom a világtól, ha kell, akár erőszakkal is” – mondta a férfi, aki visszautasította, hogy a médiában szörnyetegnek nevezzék. “Amikor lementem a pincébe, virágot vittem a lányomnak, a gyerekeknek pedig könyveket és játékokat. Mialatt pedig Elisabeth főzött nekünk, én videóztam a kicsikkel” – mondta Fritzl, hozzátéve, hogy ezután együtt ültek az asztal körül.

Josef Fritzlre két dolog volt nagy hatással: az anyja, akit egy nagyon erős nőnek festett le, és a nácik. Fritzl a náci Ausztriában nőtt fel, szülővárosában, Amstettenben Hitlert kitörő örömmel fogadták, amikor 1938-ban a városba látogatott. Akkor Fritzl még csak három éves volt, de elmondása szerint mély benyomást tett rá, hogy a náci-rezsim alatt nőtt fel a II. világháborúban. A szigorú fegyelmet és az, hogy mindent ellenőrizni, korlátozni kell a Hitler-korszakból ragadt rá – mondta el Fritzl, akit a szomszédai brutális zsarnokként festettek le.

“Mindig nagy hangsúlyt fektettem a jó viselkedésre és a tiszteletre” – vallotta Fritzl a kihallgatásán. Az anyját a “világ legjobb asszonyának” tartotta és bevallotta, hogy buja vágyat érzett irányában. “Nagyon erős voltam, vágyaimat kontroll alatt tudtam tartani” – vallotta az osztrák rém, akinek apja korán lelépett és eltűnt az életükből. “Az anyám egy nagyon erős nő volt, ő tanított meg a fegyelemre, a kemény munkára. Ő volt a főnök a családban, miközben én voltam az egyetlen férfi”- mondta Fritzl, aki arra kérdésre, hogy írná le az anyjával való kapcsolatát azt felelte: “amikor azt mondom, hogy kemény volt velem, akkor úgy értem, hogy pont olyan kemény volt, mint amennyire az szükséges volt”. Fritzl tagadta, hogy az anyja molesztálta volna, és azt is, hogy lett volna köztük szexuális kapcsolat.

FH/Blikk

Comments are closed.