Forrás: Stop!

Egy dél-izraeli kibuc területén csapódott be szerdán egy Gázai övezetből indított rakéta, és a repeszek könnyebben megsebesítettek két óvodás korú gyereket – közölték az izraeli mentők és a rendőrség.

A rakéta eltalálta a 2 és 4 éves gyerek otthonát, miközben ők a házuk udvarán játszottak. A település mindössze hat kilométerre található a Gázai övezet határától.

Az övezetet uralma alatt tartó Hamász palesztin radikális szervezet jelentkezett a támadás végrehajtójaként, aminek hatására Izrael minden bizonnyal megtorló akciót indít a feltételezett rakétakilövők ellen. „A rakétával támadó szélsőségesek legitim célpontok, és mi sebészi pontossággal lecsapunk a terroristasejtekre” – jelentette ki Mark Regev kormányszóvivő.

Szerdán már korábban is indítottak palesztinok rakétákat a határ mentén található izraeli településekre, amire válaszul Izrael légitámadást hajtott végre a feltételezett tettesek ellen, és megsebesített közülük négyet – közölte a Hamász, amely szerint a keddi izraeli légi csapás óta, amelyben meghalt hat palesztin, 31 rakétát indítottak el az övezetből.

Izrael a keddi légitámadással is a palesztin rakétatámadásokat torolta meg.

Comments are closed.