Forrás: Magyar Rádió

A magyar belpolitikai helyzetről és a gazdaságról tartott előadást a washingtoni Kossuth Házban Dávid Ibolya. Az MDF elnöke a márciusi népszavazással kapcsolatban azt mondta: szerinte az nem egyéb, mint Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc hatalmi harcának színtere, amihez pártja nem kíván asszisztálni.

Az egyéni felelősség kérdéséről beszélt – Ancsel Éva marxista filozófust idézve, rá hivatkozva – Dávid Ibolya itt, a washingtoni Kossuth Házban. Az MDF elnöke amerikai magyarokkal találkozott, akiknek a magyar belpolitikáról és az MDF-ről beszélt.

Valódi konzervatív gazdasági és társadalompolitikával rendelkező pártként mutatta be az MDF-et, azt állítva, hogy ez a párt volna az az erő, amely képes arra, hogy józanítsa a honi politikát. Úgy ítélte meg, hogy a mai magyarországi politika bebizonyította a meddőségét, a politikai elitet -kivéve az MDF-et- a demagógia és a populizmus jellemzi, mondta, a magyar országgyűlés pediig szerinte morálisan vállalhatatlanul fittyet hány a törvényekre. Az MDF ellenzi a népszavazást -mondta el a politikus-, mert szerinte ez cirkusz és az MDF nem kíván Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor párharcához asszisztálni.

Dávid Ibolya -egy kérdésre válaszolva- a fizetős egészségügy hívének mondta magát, azt állítva, hogy a jelenlegi egészségügyi ellátás ingyenes Szót ejtett a Magyar Gárdáról is, amelyet ő nem félelemkeltőnek tart, hanem egyfajta historikus játéknak, ámbátor fölösleges játéknak, amelyre Magyarországnak nincs szüksége.

Az MDF elnöke egyhetes látogatáson tartózkodik Washingtonban, ahol a Nemzetbiztonsági Tanács főigazgatójával és igazgatójával találkozik, valamint agytrösztök és kutatóintézetek vezető munkatársaival folytat megbeszéléseket.

Járai Judit (Washington)

Comments are closed.