Forrás: HETEK

Elfogta a rendőrség a kaposvári zsidó temető sírjait megrongáló tetteseket; a két kaposvári fiatal – egy 15 és egy 16 éves kamasz – beismerte, hogy ők festettek önkényuralmi jelképeket huszonnégy sírra.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a két fiatalembert hétfőn este hallgatták ki. Ennek során nemcsak az elmúlt hét végén – vasárnapra virradó éjszaka – elkövetett temetőbeli sírrongálást ismerték el, hanem azt is, hogy január közepén ők rongálták meg a kaposvári zsinagóga udvarán álló gettóemlékművet is.

Az emlékműre, valamint a zsidó temető egyik sírkövére „A hazánk nem eladó!” feliratot, más síremlékekre horogkeresztet, nyilaskeresztet, áthúzott Dávid-csillagot festettek. A szóvivő közölte azt ist, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított fiatalok az előbbiek mellett elismertek egy kaposvári kínai üzlet sérelmére elkövetett rongálást, valamint elmondták, hogy tervük szerint a héten egy kaposvári kínai áruházat akartak Molotov-koktéllal megrongálni. Ez utóbbi, valamint a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközök a házkutatások során előkerültek – tette hozzá Bíró Gábor.

(MTI)

Comments are closed.