Forrás: hirszerzo.hu

Utolsó cselekedeteként kávét ivott a hétfői izraeli öngyilkos merénylet végrehajtója – közölte az AFP. A robbanásban rajta kívül egy nő halt meg, a másik támadót a rendőrök lőtték le.

„A merénylő egy kávét vett a boltomban. Nem ült le. Gyorsan felhajtotta, majd sietve távozott. Szakálla volt és hosszú haja. Tíz perccel később történt a robbanás” – nyilatkozta Revital Biton, aki egy kis pizzériát üzemeltet Dimonában. Ez az a sivatagi város, ahol az idei év első izraeli öngyilkos merénylete történt.

A detonáció a merénylőn kívül egy asszonyt ölt meg. Moshe Malke 36 éves ügyvéd az irodájában volt, amikor hallotta a robbanást. „Azonnal odarohantam megnézni, mi történt. Egy férfi fejét, lábait, belső szerveit láttam szanaszét heverni. Elkezdtem segíteni a sebesülteknek. Amikor egyikük kabátját széthajtottam, egy robbanóanyaggal teli övet pillantottam meg. Azonnal kiabáltam mindenkinek, hogy meneküljön, azt hittem azonnal felrobbantja. Még pislogott a férfi” – mondta Malke.

Ha fel is akarta robbantani az övét a második merénylő, már nem volt ideje: a rendőrök lelőtték. A 40 ezres várost sokkolták a történtek, hiszen ilyesmi még nem történt Dimonában. „Ez egy nagyon csöndes város, de most félünk, mert túl közel vagyunk a határhoz” – mondta a robbanás egy másik szemtanúja. A hatóságok szerint a Sínai-félszigeten át Egyiptomból érkezhettek a robbantók Izraelbe.

FH

Comments are closed.