Forrás: Stop!

Clooney önként kampányolt Darfúrért

George Clooney-t az ENSZ kilencedik békekövetévé iktatták be hivatalosan csütörtökön, a világhírű színészt nagy üdvrivalgással fogadta a főként a nőkből álló tömeg az ENSZ központja előtt, miután megérkezett egyik küldetéséből, a polgárháború sújtotta Dárfúr-övezetből.

A közügyekben megmutatkozó rátermettségén kívül a 46 éves Oscar-díjas színészt azért is nevezte ki két hete Ban Ki-moon ENSZ-főtitkár, mert Clooney a saját elhatározásából kampányol a Dárfúr-övezetben már 4 és fél éve dúló polgárháború leállításáért.

Ezenkívül Clooney az egyik alapítója annak a humanitárius szervezetnek (Not on Our Watch), amely a világ figyelmét Dárfúrra kívánja irányítani, és eddig több mint 9,3 millió dollárt (1,6 milliárd forint) gyűjtött össze az övezet károsultjai számára.

Az ENSZ másik nyolc békenagykövete: Michael Douglas amerikai színész, Elie Wiesel Nobel-díjas író, politikai aktivista, Jane Goodall angol etológus, antropológus, Yo-Yo Ma kínai származású francia csellista, Daniel Barenboim argentin-izraeli zongoraművész, karmester, Paulo Coelho brazil író, Midori Goto japán hegedűművésznő és Haya jordániai hercegnő.

Comments are closed.