Forrás: HETEK

Március 9-én lesz a népszavazás

Sólyom László köztársasági elnök március 9-ére, vasárnapra tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló népszavazást.

Bakiból fővárosi píár

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes meghívta Budapestre Charlize Theron Oscar-díjas színésznőt, aki a napokban Törökországba helyezte a magyar fővárost.

Tagadják bűnösségüket

Tagadta bűnösségét a Fővárosi Bíróság szerdai ülésén az a négy rendőr, akit azzal vádolnak, hogy 2006. október 24-én hajnalban, az őszi zavargások idején a Belgrád-rakparton bántalmazott három intézkedés alá vont fiatalt.

Kereszttűzben Farkas Flórián

Egységesen elhatárolódott több roma vezető Farkas Flórián parlamenti képviselőnek a kijelentéseitől. A Lungo Drom elnöke a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: a roma értelmiségnek nem a Magyar Gárdával kellene foglalkoznia elsősorban, hanem a kormány cigánypolitikáját kellene látványosan elutasítania. A roma politikus hozzátette: a Magyar Gárda működése nem a kisebbségek és különösképpen nem a cigányok ellen irányul.

Lehet mise után autót vezetni?

Német László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára levélben fordult Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszterhez az ügyben, hogy a misebor fogyasztását a papok esetében a rendőrök ne büntessék a közúti ellenőrzéseknél.

Terjed az influenza

Az elmúlt héthez képest másfélszer többen fordultak orvoshoz influenzával. A szakemberek azt javasolják, hogy aki teheti, adassa be magának az influenza elleni védőoltást.

Bukás egy hangfelvétel miatt

Megszűnik Varga Gergelynek, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjének a megbízatása, feladatát a Legfőbb Ügyészségi szóvivője veszi át. Varga bukásához az vezetett, hogy az Indexen nyilvánosságra került vele kapcsolatban egy hangfelvétel. Eszerint egy rendőrök ellen folyó büntetőügy tárgyalása kapcsán Varga azt állította: tudja, kik a valódi elkövetők, de nem ők ülnek a vádlottak padján.

Comments are closed.