Forrás: Stop!

Gárdaavatás a Hősök terén (Fotó: Dancs Tamás)

A Magyar Gárda nem kívánatos szervezetté nyilvánításáról szóló polgármesteri előterjesztést egy fideszes önkormányzati képviselő javaslatára levette a Fidesz-MDF többségű mosonmagyaróvári önkormányzat csütörtöki ülésének napirendjéről.

A Fidesz és az MDF támogatásával polgármesterré választott Szabó Miklós – aki az MDF Győr-Moson-Sopron megyei elnöke – írásos előterjesztésében azt javasolta, hogy a testület szögezze le: nemkívánatosnak tekinti a Magyar Gárdát és társszervezeteit a városban.

A közgyűlés megkezdése előtt a napirendek megszavazásakor indítványozta Pető Péter fideszes képviselő, hogy ne tárgyalják ezt a témát. Javaslatát azzal indokolta, hogy a közgyűlést előkészítő igazgatási bizottság is levette ezt a témát napirendjéről. A felvetést 11 igen, kilenc nem szavazattal és egy tartózkodással megszavazta a grémium.

Tóásó Gyula, az önkormányzat kisebbségi MSZP-frakciójának vezetője a voksolást követően nyilvánosan megkérdezte a polgármestert, hogy fenyegetés, vagy zsarolási kísérlet közrejátszott-e az ügy ilyetén alakulásában. Szabó Miklós válaszában határozottan cáfolta mindkét lehetőséget, s kijelentette: ő maga a téma napirenden tartása mellett voksolt.

Az MSZP-s frakcióvezető hozzászólásában példa nélkülinek minősítette, hogy a közgyűlést előkészítő önkormányzati bizottságban bárki megakadályozza egy olyan napirend megtárgyalását, amely a közgyűlés napirendjén szerepel. A fideszes képviselő akkor még nem tudhatta, hogy a közgyűlés a napirendi pont levételéről dönt – tette hozzá.

Az érintett igazgatási bizottság három taggal ülésezett, s ketten támogatták a fideszes képviselő kezdeményezését.

A Magyar Gárda több tagja egyenruhában megjelent az ülésen, s miután megtörtént a szavazás, kivonultak a városháza nagytermének karzatáról.

One Response to “A Fidesz levetette napirendről a Magyar Gárda kitiltását”

  1. szatmarigyorgy

    láthatóan a fidesznek semmi köze a gárdához.A zsidók is nyugodtan megbizhatnak a pártban
    Számtalan korábbi példa után ujra bizonyitottak.Fonagy és Deutsch ur majd elmagyarázzák.