Forrás: Inforádió

Izrael hivatalosan is bocsánatot készül kérni a Beatles együttes még élő tagjaitól, és az elhunytak hozzátartozóitól, amiért 43 évvel ezelőtt lemondta a gombafejűek szentföldi koncertjét.

A londoni izraeli nagykövet, Ron Prosor Liverpoolba látogatva meghívta Sir Paul McCartney-t és Ringo Starrt, a Beatles még elő két tagját, valamint John Lennon és George Harrison hozzátartozóit, hogy vegyenek részt zsidó állam fennállásának 60. évfordulója alkalmából tartott ünnepségeken.

Politikai nyomásra 1965-ben elmaradt a Beatles izraeli koncertje: az ország vezetői ugyanis attól tartottak, hogy a világhírű brit zenekar erkölcsileg megrontja az ifjúságot.

Ron Posor most arról beszélt, mekkora élmény lenne az izraeliek számára, ha a Beatles még élő két tagja mégis látogatást tenne az országba.

„Sok izraeli zenerajongó, fiatalok és szívükben fiatalok – köztük én is – nagyon várják őket” – fogalmazott a nagykövet, aki a liverpooli Beatles-múzeum vezetőjének, Jerry Goldmannek adta át a Sir Paulnak és Ringo Starrnak szóló meghívót.

„Kötődöm Izraelhez, örülök ennek. Nagyszerű lenne, ha ellátogatnának oda. Ám tudom, hogy milyen nehéz volt elhozni őket Liverpoolba, így azt hiszem, egészen kicsi az esély arra, hogy Izraelbe utazzanak” – mondta Jerry Goldman.

Ringo Starr nemrég lépett fel a kelet-angliai városban: ő nyitotta meg dobszólójával az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatot.

Sir Paul júniusban lép fel szülővárosában: a híres Anfield-stadionban zenél majd, ahová 30 ezer embert várnak a szervezők.

Comments are closed.