Forrás: hirszerzo.hu

Tagtoborzás helyett békés demonstrációt hirdetett a Magyar Gárda Kiskunhalason szombaton. Délután négy órára a Bethlen Gábor téren gyűlnek össze a környékbeli gárdisták, várhatóan 300-an. A közbiztonság és a közerkölcs védelmében tartják meg az összejövetelt a város főterén.

Először úgy tervezték, hogy egy a településtől 1 kilométerre lévő tanyán várják azokat, akik szimpatizálnak a Gárda elveivel, és egy közös beszélgetésre invitálják őket. Majd pedig az, aki szeretne a Gárdához csatlakozni, a feltételek elfogadása után meg is teheti.

Időközben azonban a tanya tulajdonosa meggondolta magát, és nem szerette volna, ha nála gyűlnek össze a gárdisták. Azt mondta Csala Tibor, a Magyar Gárda Bács megyei logisztikusának, hogy megfenyegették, ezért kéri, hogy másik helyszínen tartsák meg a gárdisták a kiskunhalasi programjukat.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon bejelentették a rendezvényt. A rendőrség tudomásul vette és megfelelő rendőri létszámmal biztosítják a helyszínt – mondta a Független Hírügynökségnek Rákosi Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

FH

Comments are closed.