Forrás: Emih

Szombat reggel kihűlt a sólet

Örömteli események, születésnap, briszek és bármicvók, péntek esti nagy buli követték egymást a Vasvári Pál utcai zsinagóga közösségében.

Biz Hundert und Zwanzig! Adler Mendel Péter a múlt héten sabbaton ünnepelte 32. születésnapját a Vasváriban, a Sasz Chevra zsinagógában. Ez alkalomból a Tórához is felhívták.

Jeti, a népszerű Budapesti Zsidó Színház frontembere Mojse, Himmel néven lépett be Ábrahám Szövetségébe, az izraeli dr. Gelber Slomó mohel szakszerű segédletével. Már a következő hétfőn a bármicvóját is megtartotta és ennek alkalmából felhívták a Tórához.

Sok szerencsét és boldogságot kívánunk, jidise nácheszt a Szűcs-Szabó Smíl és Stern Márta házaspárnak és legidősebb fiúk Mojse, bármicvójának alkalmából. Márta a Chábád közösségében kezdte el közel húsz éve a visszaközeledést zsidósághoz. Smíl pedig közismert, tiszteletben álló tagja a pesti ortodox közösségnek.

A múlt pénteken is zsúfolásig telt a szombat köszöntésére a Vasvári zsinagóga, amelyet vidám és boldog ének hangjai töltötték meg. Köves Slomó rabbik és az angol jesiva növendék, Michael Rose („Rózsa Misi”) beszélt az egybegyűlteknek. Szombat délelőtt a Sólet parti keretében különösen lebilincselő volt az Oberlander rabbi által a talmudi Bráchot Traktátusból felidézett, az ima jelentőségéről szóló misztikus története, hogy sokak előtt még a felszolgált finom és ízletes sólet is kihűlt, mert elfelejtettek enni belőle.

Comments are closed.