Forrás: Stop!

Bedák Pál, Varga Miklós, Görbics Gábor és Darmos József is aranyérmet szerzett az 52. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny zárónapján, Debrecenben.

Rendhagyó módon bemutató mérkőzéssel kezdődött a torna zárónapja, ugyanis a 91 kg-osok fináléját nem lehetett megrendezni az izraeli Jousef Abed El Ghani miatt, aki 70 dekával túllépte a súlyhatárt reggel. Ellenfele, a világbajnoki negyeddöntős Darmos József azonban vállalta, hogy tét nélkül is szorítóba lép, így a meccset megrendeztékt, igaz, az csupán edzésnek volt jó.

A két nehézsúlyú után a legkisebbek következtek: a 48 kg döntőjét a moldáv Alexander Rishkan nyerte magabiztosan német riválisával szemben.

A moldáv tábor öröme csak a következő mérkőzésig tartott, jött ugyanis Bedák Pál (51 kg) és remek, kemény boksszal legyőzte Igor Samoilencót. Az eggyel lejjebb világbajnoki ezüstérmes kispesti kiválóság pénteki önmagánál lényegesen élesebb volt ezúttal és harcos meccsen, megérdemelten nyert 18-9-re.

„Azt hiszem, kifejezetten kedvezett nekem a moldáv stílusa. Ma jól ment a boksz, örülök a győzelemnek” – mondta meccse után Bedák.

Bedák sikere után a szép számú közönség egy újabb magyar-moldáv csatát izgulhatott végig. Oltványi Dávid azonban kicsit elmaradt a várakozásoktól Vaeceslav Gojan ellen. A szegediek válogatottja végig hagyta ellenfelét kezdeményezni, ritkán ütött, akkor is többnyire pontatlanul, így a nála lényegesen aktívabb – bár szintén gyenge hatékonysággal bokszoló – riválisa 8-5-re győzött.

Az 57 kg-osok között meccs nélkül nyert a francia Ziouti sérült honfitársa, Hallab ellen, így Oltványi után rögtön a hajdúsámsoni Varga Miklóst (60 kg) szólították a ringbe.

A szép számú nézősereg óriási tapssal fogadta és végig buzdította a fiatal öklözőt, aki nem maradt adós a jó teljesítménnyel, szép és pontos kombinációkkal menetről menetre növelte előnyét a német Artur Schmidt ellen és végül nagy különbséggel, 30-11-re szerezte meg az aranyérmet.

Varga meccse megmozgatta, a 64 kg-os döntő pedig kifejezetten lázba hozta a helyieket az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban: Görbics Gábor, a Vasas versenyzője és a francia Alexis Vastine ugyanis igazi közönségszórakoztató, „őszinte” meccset vívott egymással. A védekezésre kevés hangsúlyt fordítottak mindketten, a francia ráadásul végig leengedett kézzel harcolt. Az ütészáporból Görbics jött ki jobban és megérdemelten nyert, igaz, a 16-5-ös pontozás talán nem tükrözte a meccs képét.

A finálék további részében még három súlycsoportban öt magyar lesz érdekelt.

Comments are closed.