Forrás: Stop!

Élesen tiltakozott a palesztin védelmi miniszter izraeli kollégájánál az izraeli hadsereg közelmúltbeli ciszjordániai behatolása miatt – közölték a palesztin tárcavezető hivatalánál.

Szalám Fajjád palesztin és Ehud Barak izraeli miniszter találkozója Tony Blair, a közel-keleti kvartett különmegbízottjának kezdeményezésére jött létre.

A péntektől szombatig tartó behatolás a legnagyobb volt, ami Náblusznál történt november óta, vagyis azóta, hogy a Palesztin Hatóság a biztonsági helyzet normalizálására tett kísérletként egy kísérleti jellegű biztonsági programot léptetett ott életbe.

“A (palesztin) miniszterelnök indokolatlan agressziónak tartja ezt a katonai műveletet, amely nem értékelhető másként, mint a (…) politikai kötelezettség alóli kibújásra tett kísérletként” – mondta egy neve elhallgatása mellett nyilatkozó forrás Szalám Fajjád hivatalában.

Ehud Olmert izraeli kormányfő és Mahmúd Abbász palesztin elnök kedden – George Bush amerikai elnök térségbeli látogatásának előestéjén – az izraeli-palesztin tárgyalások felgyorsításában állapodott meg annak érdekében, hogy az év végére végleges békeszerződést köthessenek.

Comments are closed.