Hírek

sofar, 2008. január 04. 02:18  Klein, JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2008. január 4.

Elhunyt a dél-koreai öklöző. Tegnap elhunyt Cso Joj Szam dél-koreai profi ökölvívó, aki múlt keddi, szöuli győztes mérkőzése után esett össze, és azóta kómában feküdt. A 33 éves sportoló a Boksz Világszervezet (WBO) interkontinentális bajnoki címmérkőzésének utolsó másodperceiben kapott egy óriási ütést kihívójától, az indonéziai Heri Amoltól. A megrendítő erejű jobbhorog ellenére Cso lábon maradt, így pontozással megnyerte az összecsapást, de az eredményhirdetés után nem sokkal eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol agyműtéten esett át, a kómából azonban nem ébredt fel többé. (MTI)

Matrózhalál. A viharban felborult tegnap egy bolgár teherhajó az Azovi-tengeren: a fedélzetén lévő tízfős bolgár legénység és az ukrán révkalauz közül csak egy bolgár tengerészt találtak életben a helyszínre indult mentőhajó matrózai. A Vanessza nevű, ukrán acélt szállító teherhajó hat matrózát holtan húztak ki a vízből, a révkalauz sorsáról nincs hír. Szakértők szerint a hővédő öltözet ellenére nincs remény arra, hogy a hideg vízben még életben találjanak valakit. (MTI)

Ittasan lövöldözött lakásának ablakából az utcára flóbert típusú fegyverével egy férfi Siófokon; a rendőrök előállították. Szerda este az erősen ittas férfi csak a kiérkező rendőrök többszöri felszólítására adta elő a fegyverét, amelyet engedély nélkül tartott magánál. (MTI)

Potenciális áldozatra kötött balesetbiztosítást egy kassai férfi, aki aztán bérgyilkosokkal próbálta eltetetni láb alól a kiszemelt személyt. A most vád alá helyezett 29 éves férfi úgy bukott le, hogy 300 ezer korona fizetség ellenében próbált két személyt rávenni arra, hogy gyilkoljanak meg egy 18 éves fiatalembert, akire korábban egy sároseperjesi biztosítótársaságnál kötött biztosítást. Ennek első, 1300 koronás negyedévi részletét be is fizette, mert arra számított, hogy a kiszemelt áldozat halálos balesete esetén rövidesen közel egymillió korona (7,5 millió forint) üti majd a markát. (MTI)

Gyermekéletet mentő kísérleti őssejtterápia. Biztosnak tűnő haláltól mentett meg több gyermeket egy még teljesen ki sem fejlesztett őssejtterápiás eljárás – tudósított a New Scientist. A gyerekek csontvelő-átültetés után kerültek a halál közvetlen közelébe, mert a beültetett sejtek megtámadták a befogadó szervezetet. Egy biotechnológiai cég felajánlotta, hogy megpróbálkozik egy bizonyos kötőszöveti őssejtinjekciós terápiával. A 12 betegből hét teljesen felépült, öt állapota pedig legalábbis némileg javult a kezelés hatására. (MTI)

Libegő balesete Svájcban. Egy ember életét vesztette, három pedig megsérült csütörtökön a téli sportok központjaként ismert svájci Kleine Scheideggében egy libegőt ért balesetben. A sérültek egyikének, egy harmincas éveiben járó nőnek az állapota súlyos. Az áldozatok nemzetiségét és korát a hatóságok nem hozták nyilvánosságra. A baleset idején a sípálya felett heves, óránként 90 kilométeres sebességű szelek süvítettek. (MTI)

Madárinfluenza Izraelben. A madárinfluenza vírusának emberre is veszélyes H5N1 altípusát azonosították egy izraeli óvoda saját kis állatkertjében elpusztult madártetemekben – jelentette be a mezőgazdasági minisztérium tegnap. A vírus H5N1 altípusa az emberre is átterjedhet. A hatóságok arra kérték a szülőket: figyeljék, hogy az óvodába járó gyermekeken nem jelentkezik-e magas láz, amely a madárinfluenza egyik első tünete. Reggel a minisztérium szóvivője közölte, hogy 18 kacsa, csirke, illetve galamb hullott el (a Tel-Aviv meletti) Benjamina város egyik óvodájának saját kis állatkertjében, amelyben összesen 25 madarat tartottak. A környéken meghozták a szükséges óvintézkedéseket: 10 kilométeres körzetben tilos madarak szállítása, és vizsgálatokat végeznek arra vonatkozóan, hogy van-e járványveszély. A hatóságok leölték az óvodában tartott madarakat. (MTI)

Hirdessen Ön is az ETARGET-tel!

Comments are closed.