Forrás: NOL

NOL * Népszabadság Online * 2008. január 2.

Legkevesebb hat palesztin fegyveres életét vesztette, tizenegy pedig  megsebesült szerdára virradóra egy izraeli légicsapásban a Gázai  övezetben – közölték palesztin kórházi források és az iszlamista  Hamász szervezet.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője szerint a légicsapást izraeli helikopterek hajtották végre, miután palesztin fegyveresek  páncéltörő rakétákat lőttek ki az övezetben éppen hadműveletet végző  izraeli alakulatokra.

A megölt palesztinok közül hárman a Hamász fegyveres szárnyának  tagjai voltak, ketten a Népi Ellenállás Bizottságai nevű, a  palesztin militánsokat tömörítő koalícióhoz, a hatodik áldozat pedig  a Fatah fegyveres szárnyához, az al-Aksza Mártírjainak Brigádjaihoz  tartozott.

A kórházi források korábban azt közölték, hogy mind a hat  áldozat a Hamász radikális szervezet fegyveres szárnyának, az  Ezzeddín al-Kasszám Brigádoknak a tagja volt.

A legújabb halálesetekkel 6020-ra emelkedett a 2000 óta tartó  újabb izraeli-palesztin erőszak halálos áldozatainak a száma.  Túlnyomó többségük palesztin volt.

A Hamász egy másik aktivistája kedden vesztette életét, amikor  izraeli erők az iszlamista mozgalom egyik állását bombázták a Gázai  övezetben.

A Hamász tavaly júniusban ragadta ki erőszakkal a Gázai övezet  ellenőrzését a Mahmúd Abbász palesztin elnökhöz hű mérsékelt Fatah  kezéből. Izrael gyakran hajt végre légicsapásokat és rajtaütéseket a  keskeny tengerparti sávban, igyekezvén meggátolni a palesztin  radikálisokat abban, hogy rakétákat lőjenek ki dél-izraeli településekre.

(MTI)

Hirdessen Ön is az ETARGET-tel!

Comments are closed.