Forrás: Stop!

Gyanúsnak ítélt, végül ártalmatlannak bizonyult fehér port tartalmazó küldemények érkeztek Izrael, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia ausztráliai nagykövetségére; a hatóságok elővigyázatosságból kiürítették az amerikai és az izraeli diplomáciai képviselet épületét.

Előbb a zsidó állam szigorúan őrzött canberrai képviseletére, majd az attól nem messze lévő amerikai követségre érkezett port tartalmazó csomag. Utolsóként a brit nagykövetség kapott hasonló küldeményt, ennek az épületét már nem ürítették ki.

Az ügyben nyomozás indult.

Az elmúlt években jó néhány külföldi nagykövetségre, többek között az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán diplomáciai képviseletére érkezett fehér port tartalmazó, ijedelmet keltő küldemény. A csomagok tartalma minden esetben ártalmatlannak bizonyult.

Két és fél éve riadókészültséget rendeltek el, miután gyanús por érkezett Indonézia canberrai nagykövetségéhez és Alexander Downer akkori külügyminszternek címezve az ausztrál parlamenthez, éppen az idő tájt, hogy a szigetországban kábítószer-csempészésért súlyos börtönbüntetésre ítéltek egy ausztráliai nőt, s az eset nagy felháborodást váltott ki Ausztráliában.

Comments are closed.