Forrás: Magyar Hírlap

„Igen, kedves barátaim, ez a Jézus-sztori nem úgy alakult ki, hogy tényleg idejött az Isten fia ágálni. De hát csak nem gondoltátok komolyan! Sajnálnám. Nem, ez egy kedves decemberi mese. A gyerekeknek”- írja Tóta W(orluk) Árpád – Pulitzer-emlékdíjjal „hitelesített” – provokátor publicista Született december 25-én című írásában.

A szerző (egyik legfrissebb szerzeménye egy többmilliós kormányzati propagandamegbízás) az Index.hu képernyőjén keresztül a képünkbe hányta, miként vélekedik Jézus „sztori”-járól”. A „Jézus-mondakört” megelőzte a Nap fiáé, Mithrasé, aki csupán „humánerőforrás-menedzsmentben maradt alul”, mert vallása nem engedte be a szegényeket és a nőket – von egyenleget Tóta.

Természetesen a kereszténység nem csupán a mithraizmusból merített, ahogy Shakespeare sem szimplán lemásolta elődei drámáit – bölcselkedik Worluk, majd továbbfűzi a gondolatot: „Nagyszerű meséket talál ki az ember.”

„Nem volt-e példaképünk mindannyiunknak Luke Skywalker vagy legalább Darth Vader?”- teszi fel a szónoki kérdést, majd a nagyon egyszerű szerzők által még egyszerűbb olvasóknak írt képregények terminológiájával megállapítja: „Így szültük meg magunknak Jézust. (…) Összeraktuk abból, amit találtunk a legósdobozban. De hiszen így lett a zsidó Egyisten is: a szomszéd népek istenségeit olvasztotta egybe a zsidóság, hogy sikeres crossover termékké fejlessze, és taroljon vele az istenpiacon. (…) Az ember megteremti magának az istent, aztán ha az isten nem dolgozik meg a hitéért, szó nélkül lecseréli egy másikra. Mehet vissza a balettba ugrálni. A verseny megoldja.”

„Távozz tőlem, Sátán”- védekezett Jézus a kételkedés ragálya ellen. Tóta is a kételkedés vírusát igyekezett beültetni a kereszténység egyik legszentebb ünnepén olvasói lelkébe.

Szegény Tóta nem tudja, hogy a hívőkről lepattannak zavarkeltőnek, meghökkentőnek szánt szavai, mert a hívők úgy tartják, a végtelen hatalmú Isten az övéit megvédi a kételkedés, a kétségbeesés gyötrelmétől.

Az istentagadók pedig nem lesznek még jobban megerősítve Tóta egyszerű okfejtése által.

Mi lehetett hát a célja a tanult kollégának a december 25-i írásával, ha kizárjuk azt a lehetőséget, hogy csupán a feltűnési viszketegség miatt, avagy a baloldali liberális underground köreiben dúló divatnak megfelelően igyekezett rúgni egyet ő is a keresztényekbe?

Miért fáj annyira Tótának, éppen karácsony táján, hogy vannak, akik akár szó szerint képesek hinni a Jézus-történetben?

Miért nem az fáj neki, hogy miközben olyan hülyeségekre költi a kormány a köz pénzét, mint a Tóta-féle animációs propagandafilm, aközben Krisztus-arcú fedél nélküli öregemberek hálnak az utcán a kapualjban, az aluljáróban kartondobozokon, mert az ő emberi jogaiknak megfelelő hajlék finanszírozására már nem futja.

Ha Tóta Krisztus korában élt volna, talán Pilátus krónikása lett volna pár arany rendszeres jövedelemért, és gazdájának tetsző cinizmussal tudatta volna az utókorral, miként kiabálta a tömeg, hogy „Feszítsd meg!”

Torkos Matild főszerkesztő-helyettes

5 hozzászólás to “Feszítsétek meg, újra és újra…”

  1. haas

    Mr.Tota nem meseket mond, csak ismeri a tortenelmet,mit a kerszteny egyhaz a nep elol letagad.
    Hany koncilium kellett , a 325.- os Nicee -i ota, elhatarozni, ki vagy mi jc. ? Ki vagy mi Maria ? Majd csak XII. Piusz hatarozta el, a XX. szazadban, hogy Jozsef is szuz volt es szuzen halt meg . Most akkor ki mond mesket ? A Konciliumok ? vagy Tota ?
    Ha ajanlhatom, olvassak el VOLTAIRE mit ir a ” CONCILES ” szora . Nagyon oktato !

  2. valaki

    NEM SZABAD EGYHÁZAKAT ÉS KERESZTÉNYEKET EGY KALAP ALÁ VENNI.VOLTAK A VALLÁSOS ZSIDÓ FŐPAPOK, AKIK KIVÉGEZTETTÉK JÉZUST ÉS VOLTAK MINDIG OLYAN HIVŐK IS ,MINT JUDÁS AKI ELÁRULTA JÉZUST.ETTŐL AZ IGAZSÁG MÉG IGAZSÁG MARAD.EGY TUDÓS EMBER MONDTA-HA NINCS ISTEN ÉS HISZÜNK BENNE,JOBB EMBEREK LESZÜNK,DE HA VAN ISTEN ÉS NEM HISZÜNK BENNE AZ AZ EMBER LEGNAGYOBB TRAGÉDIÁJA. HIGGYÜNK A SZERETET ISTENÉBEN,AKI MINDEN NAP REMÉNYSÉGET AD, MEGÁLD BENNÜNKET ANYAGI JAVAKKAL,ERŐT ÉS EGÉSZSÉGET AD.ISTEN ÁLDJA MEG EZT AZ ORSZÁGOT IS HOGY MEGISMERJÉK AZ EMBEREK A TEREMTŐ ISTENT ÉS A FIÁT JÉZUST. BÉKÉS,ÁLDOTT UJ ÉVET KIVÁNOK

  3. fülöp éva

    Kedves „haas”!
    Olvasta már Ézsaiás és más ószövetségi próféták könyvét?
    Nem Mr. Tota, nem Torkos Matild, mégcsak nem is XII.Piusz, és hála a Mindenhatónak, nem Voltaire, Ön és én döntjük el, mi a „történelem”, ki a Messiás, ki az, aki azt monhatja Magáról, hogy Ő az Út, az Igazság és az Élet. Az viszont egyéni tragédiánkká válhat, ha nem ismerjük fel, melyik út vezet el az Élet Urához, és milyen Igazság az, amit fel kell ismernünk, különben életünk majd visszatekintve csak a létezés-wellness silány ködét mutatja. Pedig talán ennél többel készült a Mindenható, amikor életet adott számunkra…

    Én sosem szerettem, ha magyarázzák nekem, értelmezik az életet, az igazságot. Sosem kardoskodtam olyan tanok mellett, amiknek nem jártam utána. Egyébként Mindannyian csak emberek vagyunk, és ehhez mérten érthetjük meg a világ dolgait.

    Nagy felismeréseket kívánok Mindnyájunknak az új évre!

    é.

  4. sofar

    A cikk címében az általam ismert egyik legkreatívabb zsidózást „rejtette” el Torkos Matild. Ennél szemléletesebben nem is lehetne a gyűlöletbeszédtörvény hiábavalósága mellett érvelni 😀

  5. nekoda

    Sajnálattal látom, hogy egyes emberek miként érvelnek okoskodásokkal és balga emberek vélekedéseivel, miként próbálják tagadni és bemocskolni azt amit nem lehet.
    A sok kritika is csak erősit amúgy is erős alapjain, de a hit társadalom hibáit szerintem nem kellene összekavarni a Örökkévaló I. igazságaval. Hibát csak az nem követ el aki nem tesz semmit ugye kedves haas!