Forrás: hirszerzo.hu

Az Ocar-díjas író, rendező és Golden Globe-díjas színész klarinétjátékát este fél nyolctól hallgathatja meg a magyar közönség a Papp László Budapest Sportarénában.

Korlátozott számban, de még kaphatók jegyek Woody Allen és zenekara, a New Orleans Jazz Band csütörtök esti koncertjére. Az Ocar-díjas író, rendező és Golden Globe-díjas színész klarinétjátékát este fél nyolctól hallgathatja meg a magyar közönség a Papp László Budapest Sportarénában.

A minden ízében New York-i Woody Allen 1935-ben született Allen Stewart Königsberg néven. Filmes karrierje több mint negyven évvel ezelőtt kezdődött. Az 1960-as évek közepétől készíti elsősorban önéletrajzi elemekkel átszőtt, önironikus filmjeit. A legtöbb alkotását rendezőként és színészként is jegyzi. Ezekben a mozifilmekben az intellektuális humor elsődleges forrása a zsidó identitásból fakadó szorongás hangos kibeszélése, valamint az értelmiségi álproblémák, illetve a szexuális kérdések nyílt kitárgyalása.

Woody Allen másik nagy szenvedélye a jazz. Kamaszkora óta klarinétozik, és művésznevét is egy híres klarinétművésztől, Woody Hermantól kölcsönözte. Közönség előtt a hatvanas évektől játszik, a Preservation Hall Jazz Banddel kezdett a Hétalvó (Sleeper) címűfilm zenéjével.

A New York-i filmes a New Orleans Jazz Banddel minden hétfőn este fellép a manhattani Carlyle Hotelben. A zenekar 20. század eleji New Orleans-i klasszikus jazzt játszik.

A Papp László Budapest Sportarénában Woody Allen és zenekara először lép fel magyar közönség előtt. A koncert este fél nyolckor kezdődik.

Comments are closed.