Forrás: hirszerzo.hu

Izraeli, palesztin és nemzetközi békeaktivisták demonstráltak az Izraelt és Palesztinát elválasztó kerítésrendszer ellen.

Öt tüntetőt bántalmaztak izraeli őrök Ciszjordániában pénteken. A demonstrálók az izraeli és palesztin területeket elválasztó kerítésrendszer ellen tiltakoztak. Egyikük Télapójelmezt viselt.

Körülbelül ötven palesztin, izraeli és nemzetközi békeaktivista vett részt a tiltakozáson a Betlehem közelében lévő Um Salomona nevű faluban. A gumibotokkal fölfegyverzett izraeli határőrök egy embert átmenetileg őrizetbe vettek, másik ötöt, köztük a Mikulásjelmezes férfit pedig ütlegeltek.

Határőr küzd Télapóval (fotó: FH)

Tel-Aviv álláspontja szerint a 650 kilométer hosszúságú, elektromos kerítésből és szögesdrótból álló építmény szükséges, hogy megvédje az izraeli letelepedőket és távol tartsa az esetleges támadókat. A palesztinok viszont úgy látják, hogy az izraeliek célja földjük elvétele, a palesztin állam megvalósításának aláaknázása. Még 2004-ben a Nemzetközi Bíróság úgy ítélkezett, hogy a kerítés bizonyos részeit le kell bontani.

2 hozzászólás to “Megverték a Télapót Ciszjordániában – fotóval!”

  1. andreuta

    andreuta
    Sajnos azt kell mondanom, hogy ez a télapósdi ugyanúgy a palesztin terroristák eszköze, mint öngyilkos (meg nem öngyilkos, lesből végrehajtott és a felelősséget nem vállaló) merényleteik, amelyekkel kifejezetten az izraeli civil lakosságot veszik célba rendre.

  2. komment89

    AZ izraeliek már a Télapót is bántják. Ilyenek ezek. Nem elég, hogy megölték a Jézuskát, most a Télapóra fáj a foguk.
    Azt még megértem, hogy néhány palesztin kihasználja a média nyújtotta lehetőséget, de a Reuters részéről végtelenül tisztességtelen (persze nem meglepő) ezt az izraeliek és a télapó harcának beállítani.