Forrás: hirszerzo.hu

A szlovák külügyminiszter aggodalmának adott hangot a Gárda tevékenységével kapcsolatban, örült viszont annak, hogy az ügyészség az egyesület feloszlatását kezdeményezte.

A szlovák diplomácia pénteken nyilatkozatban nyugtalanságának adott hangot a Magyar Gárda „nyilvánvalóan romaellenes” szereplései miatt, ugyanakkor üdvözölte, hogy a Fővárosi Főügyészség a társaság feloszlatását kértea bíróságtól.

Ján Kubis szlovák külügyminiszter, úgy is mint az Európa Tanács miniszteri bizottságának elnöke sajnálattal állapítja meg, hogy a Magyar Gárda az utóbbi időben minden különösebb akadályoztatás nélkül szervezhetett „nyilvánvalóan romaellenes jelleggel bíró” akciókat -derült ki Kubis MTI-hez eljuttatottnyilatkozatából.

„A Jobbik nevű szélsőjobboldali párt alapította Magyar Gárda fokozódó aktivitásait” nyugtalanítónak nevező nyilatkozat szerint „a Gárda tagjainak egyenruháján az egykori magyar fasiszta rezsimet idéző önkényuralmi jelképek” voltak láthatók. A fasizmus és a gyűlölet szellemének ébresztése elfogadhatatlan helyzetet teremt, egyszersmind szögesen ellenkezik a jelenlegi Európa demokratikus elveivel” – fogalmaz dokumentumában a pozsonyi diplomácia.

Comments are closed.