Forrás: HETEK

Hetek-összefoglaló

Megverték a Hír Tv sztárját

Ólmosbotokkal verték meg lakása mélygarázsában Csintalan Sándort. Az áldozat szerint a szélsőjobb haragja érte el őt a velük való folyamatos szembenállása miatt, a rendőrség azonban minden lehetséges szálat megvizsgál. Lapzártánkig nem derült fény az elkövetők kilétére.

Fotó: Hír Tv

Négy, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi támadta meg kedden este Csintalan Sándort. A volt szocialista országgyűlési képviselő, jelenleg a Hír Tv műsorvezetőjeként dolgozó politikus-műsorvezetőt lakása mélygarázsában érte az attak, melynek során „zsidóbérencnek” nevezték, és ólmosbottal ütlegelték. A kezén és fején megsérült áldozatot a kiérkező mentők azonnal az Állami Egészségügyi Központba szállították, ahol a vizsgálatok zúzódásos sérüléseket állapítottak meg. Bár a hivatalos rendőrségi közlemény szerint Csintalan Sándor rablás áldozata lett, a műsorvezető szerint pénzt csak azért követeltek tőle a verés után, hogy ezzel tereljék el a gyanút a valós indokról.

Mindjárt a verést követő nap délelőttjén Csintalan Sándor a Hír Tv-nek nyilatkozott a támadás körülményeiről: „Elég éles konfliktusom van a nácikkal, félnácikkal. Vannak, akik tényleg azt hiszik, a szélsőjobb jobb széle, hogy zsidóbérenc vagyok.” Elmondása szerint azzal is fenyegették, hogy vigyázzon magára, mert „tudják, mit csinál”.

Politikai pártok és politikusok egymás után reagáltak a történtekre. Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese a szerdai Nap-keltében ítélte el a támadást, a Fidesz pedig a sajtószabadság ellen elkövetett támadásként is minősíti az esetet mindaddig, amíg egyértelműen nem derül ki, hogy nincsenek politikai indítékok a háttérben. Ezzel együtt felszólítja a rendőrséget az ügy lehető leggyorsabb felderítésére. Az SZDSZ szerint, bár egyetlen közéleti kérdésben sem értenek egyet Csintalannal, most mégis szolidaritást vállalnak volt politikustársukkal „akár politikai, akár egyéb okból került sor a bántalmazásra” – áll az Eörsi Mátyás által kiadott közleményben. Demszky Gábor a tettek mezejére is lépett: a főpolgármester saját forrásaiból ajánlott fel százezer forintot a nyomravezetőnek. Az MDF szintén elítéli a támadást, és jobbulást kíván a műsorvezetőnek, bár közleményében hangsúlyozza, az eset nem lett súlyosabb attól, hogy egy közszereplőt ért támadás.

Comments are closed.