Forrás: NOL

NOL * Népszabadság Online * 2007. december 20.

Speciális bunkerrel bővítik ki Ehud Olmert izraeli miniszterelnök jeruzsálemi otthonát arra az esetre ha nukleáris vagy vegyi támadás érné a zsidó államot – írta a Jediót Ahronót című izraeli napilap.

A lapértesülés szerint munkások gödröket ásnak Olmert lakásánál, illetve megvastagítják a falakat és légtisztító berendezéseket szerelnek be. A kormányfő név nélkül nyilatkozó munkatársai azt mondták, hogy a munkások csak egy vastag beton falú és fém ablaktáblákkal ellátott „biztonságos szobával” bővítik ki a házat, és cáfolták, hogy bunker építése folyna. Olmert lakásánál azután kezdődtek a munkálatok, hogy befejeződött a miniszterelnöki hivatal épülete alatti bunker felújítása. Egy Jeruzsálem elleni támadás esetén a miniszterek ebben a bunkerben gyűlhetnek össze tanácskozni.

A Jediót Ahronót arról is beszámolt, hogy az izraeli legfelsőbb katonai vezetők és a magas rangú kormányzati tisztviselők biztonsága érdekében egy hatalmas atombunker is épül több kilométerre Jeruzsálemtől, egy dombvidékes területen. A bunkert a tervek szerint alagutak fogják összekötni a fővárosi kormányzati hivatalok épületeivel. A munkálatok már több éve folynak, és várhatóan 2011-re fejeződnek be.

Izrael atomtámadással kapcsolatos félelmének hátterében elsősorban Irán áll. Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök több alkalommal kijelentette, hogy Izraelt „le kell törölni a térképről”. Teherán azt állítja, hogy atomprogramja kizárólag békés célokat szolgál, ám Izrael attól tart, hogy a perzsa állam nukleáris fegyver előállítására törekszik. (MTI)

Hirdessen Ön is az ETARGET-tel!

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51