Forrás: Stop!

Izraeli légicsapás talált el egy robbanószerrel teli autót hétfő este a Gázai övezet székhelyén, Gáza városában, három palesztin halálát és két közelben álló személy sérülését okozva – közölték szemtanúk és egészségügyi dolgozók.

Egy izraeli katonai szóvivő közlése szerint végrehajtottak egy légicsapást Gázában, és a célpont Madzsíd Harazin, az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezet egyik vezető tagja volt.

Az Iszlám Dzsihád közölte, hogy három aktivistája halt meg az akcióban, s ezt kórházi források is megerősítették. A szervezet azt is közölte, hogy egyik halottja egy magas rangú parancsnok.

Az övezetet ellenőrző iszlamista Hamász mozgalom rádiója figyelmeztette az embereket, hogy maradjanak távol az égő gépkocsitól, mert az robbanószerrel van megrakva, de a kíváncsiskodók a jármű köré gyűltek. Az első nagy robbanást kisebbek követték.

Az izraeli haderő gyakran mér csapást palesztin fegyveresekre a Gázai övezet területén, akik onnan indítanak rakéta- és tüzérségi támadásokat dél-izraeli célpontok ellen.

Comments are closed.