Forrás: hirszerzo.hu

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) bízik abban, hogy az ügyészség hétfői kezdeményezése után a bíróság feloszlatja a Magyar Gárdát.

A közlemény szerint mindez annak a jele, hogy mégis van Magyarországon jogállamiság, demokrácia és szolidaritás. „Továbbra is kérjük a közjogi méltóságokat, a magyar kormányt, a parlamenti pártokat, civil szervezeteket és minden magyar állampolgárt, hogy közösen tegyünk és tiltakozzunk mindaddig, amíg a náci ideológiát hirdető eszme jelen van Magyarországon” – áll a tájékoztatásban.

A Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület feloszlatását kéri a Fővárosi Főügyészség közigazgatási jogi osztálya – tájékoztatta a szervezet szóvivője hétfőn az MTI-t. Morvai Attila hozzátette: az erről szólókeresetüket hétfőn nyújtották be az illetékes Fővárosi Bíróságnak.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: az ügyészség azért döntött a feloszlatást kezdeményező kereset mellett, mert álláspontjuk szerint a Magyar Gárda az egyesületi törvénybe ütközően gyakorolta tevékenységét.A főügyészség a Magyar Gárda tatárszentgyörgyi felvonulása után kezdett vizsgálódni: bizonyítékokat, felvételeket és egyéb adatokat szereztek be, amelyek alapján arra jutottak, hogy a szervezet feloszlatását kérik.

Comments are closed.