Forrás: hirszerzo.hu

Teleki László szerint mintegy karácsonyi ajándék lehetne, ha a bíróság feloszlatná a Magyar Gárdát. A szocialista képviselő erről hétfőn az interpellációk sorában beszélt az Országgyűlésben és később sajtótájékoztatón is.

Az MSZP képviselője azt kérdezte az igazságügyi és rendészeti minisztertől, mit tud tenni a tárca a Magyar Gárdához hasonló szervezetek létrehozásának tilalmára.

Teleki László esztelennek, gyűlöletkeltőnek és megosztónak nevezte a Magyar Gárda megnyilvánulásait. Felszólalásában azt is kérdezte a nagyobbik kormánypárti frakció képviselője, miért nem történtek jogi lépések „a báránybőrbe bújtatott fasiszta eszmék” visszaszorítására.

Takács Albert válaszában ismertette, hogy a Fővárosi Főügyészség a Magyar Gárda Tatárszentgyörgyön tartott demonstrációja miatt indítványozta a szervezet feloszlatását a bíróságnál. Az igazságügyi és rendészeti tárca vezetője kiemelte: a megfélemlítő és kirekesztő demonstrációk összeegyeztethetetlenek a jogállamisággal.

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a jogalkotó mellett a rendőrségnek, az ügyészségnek és a bíróságnak van lehetősége fellépni az ilyen szervezetek tevékenysége ellen. Hozzáfűzte azt is, indokolt lenne bizonyos jogszabályok, így a gyülekezési törvény módosítása. Takács Albert válaszát Teleki László elfogadta.

Comments are closed.