Forrás: Stop!

Csak néhány tüntető maradt a téren

Blama. Több tüntető van a Parlamentben, mint az utcán. A Vértanúk terén ugyanis alig kéttucatnyi demonstráló gyűlt össze, hogy nemtetszését fejezze ki a többi között az egészségügyi reform ellen. A maroknyi csapat tagjai legfőképp egymást hergelik és a legnagyobb bajuk az, hogy az ügyészség kezdeményezte a Magyar Gárda megszüntetését a bíróságon. Hírek, percről – percre.

18.55 Bár a Nádor utcában nincsenek karácsonyi árusok, mégis úgy néz ki az egész környék madártávlatból, mintha vásár lenne, hisz majd 200 méter hosszan az összes MSZP-s és SZDSZ-es képviselő fotójával aggatták tele az utcát. Ez pedig olyan látványt nyújt, mint egy karácsonyi zsibvásár. Sok járókelő fittyet hány a nem hétköznapi megoldásra, míg mások azon tűnődnek, hogy az egyik fotó miért fekete-fehér, a másik meg miért színes. Egy idős bácsi pedig, hogy jobban megnézhesse kormánypárti honatyáinkat, botjával próbálta meg lejjebb húzogatni a politikai fotógyűjteményeket.

„Nem értem. Nem is látom jól. Nem tudja, hogy ez miért így lett megoldva? Az egyik színes, a másik fekete-fehér. Vagy lehet, hogy kifogyott a festékpatron a nyomtatóból?” – kérdezte az idős, nyugdíjas Józsi bácsi mindenkitől.

Amúgy az est fénypontja mindenképpen ez a gerilla-marketinges kampány, hisz a délután ötre bejelentett demonstrációra a Vértanúk terére alig két tucatnyi tüntető gyűlt össze. Ők is legfőképp azzal voltak elfoglalva, hogy miért vannak ilyen kevesen. Azonban az itt jelenlevők közül mindenkinek a legnagyobb szívfájdalma az volt, hogy a Magyar Gárda megszüntetését kezdeményezte az ügyészség az illetékes Fővárosi Bíróságon.

„Hallottátok mi történt? Nem tudom ezt megéretni. Megszüntetik a Gárdát. Itt az összes politikus egykutya. A Fidesz és a Fletó pártja is egy dudát fúj. Itt ebben az országban mindent megtehet a politika?” – kérdezte az egyik önkéntes alkalmi aggitátor a többi demonstrálót, akik vállukat húzogatták a hír hallattán.

„Mindenről a zsidók tehetnek” – a cikk folytatódik, lapozzon!

következő oldal

Szerző: cst/kecsó/HPG | egyéb írások a szerzőtől

Comments are closed.