Forrás: Népszava

Amíg Vona Gábor van a Magyar Gárda élén, senki se féljen, jó szándékú, becsületes, intelligens fiatalember – mindezt Koltay Gábor filmrendező nyilatkozta a Népszabadságban.

Koltay rendező úr megnyugtatott. Azért is, mert megnyugtatása hiteles embertől származik. Trianon-filmjével némi botrányt keltett, a Horthy, a kormányzó című mozijával pedig az egykori főméltóságú úr – csúsztatásoktól hemzsegő – megdicsőítésével igazán kivívta a mértékadó értelmiség címét. Így tehát hihetünk neki, hiszen miért ne lenne rendben az, ha a maga intelligens módján Vona Gábor úgy hirdeti meg a gárda programját, hogy az egy NATO- és uniópartner szomszéd – kitüntetetten Szlovákia és Románia – várható támadása esetén hősileg fogja az országot védelmezni.

De Koltay művész úr emberismeretét bizonyítja az is, hogy a gárdavezér jó szándékú nézeteit a bűnöző SZDSZ-ről (lásd még: zsidók) olyan ugyancsak jó szándékú közönség előtt fejti ki, mint amelyik október 22-én gyűlt össze a Kossuth téren. A dicsérő véleményt nyilván alátámasztja az is, hogy az ugyancsak intelligens és jó szándékú barrikad.hu internetes honlapon Vona fiatalúr a tévé ostromáról elmagyarázza: „az épület bevétele után az emberek nem tudtak mit kezdeni… az ajtót be tudták törni – s bár ez sem kevés, de berendezkedni nem sikerült.” Az is Vona kapitány intelligenciájára vall, hogy más nyilatkozatában közölte: „az USA és az EU számára csak vásárló- és munkaerőpiac, Izrael számára csupán célország vagyunk”.

Ha a trianonozó, Horthyt magasztaló Koltay rendező úr mindezek után valakinek nem tudná abszolút korrektül bebizonyítani a gárdakapitány jó szándékát és intelligenciáját, az magára vessen. Ja és még valami! Friss hír: a múlt heti, tatárszentgyörgyi gyűlöletmenet után a Fővá­rosi Főügyészség kezdeményezte a Magyar Gárda feloszlatását.

Szász István

Comments are closed.