Forrás: Magyar Hírlap

A XIII. kerületi szocialisták érdekesen intézik a kínos ügyeket, ebben az esetben az antiszemita kijelentéséről elhíresült Döry Miklósét. Ahelyett, hogy felelősségre vonták volna a kerületi szocialista képviselőt, inkább a nemtelen támadást választották.

Döry egy korábbi testületi ülésen Szabó György fideszes képviselőt, aki izraeli-magyar kettős állampolgár, visszaküldte Izraelbe. A kijelentés után a helyi Fidesz és SZDSZ követelte az MSZP frakciótagjának lemondását. A szocialisták, akik szóban a zsidóság és kisebbségek legnagyobb védelmezői, most bemutatták, hogy a gyakorlatban hogyan alkalmazzák ezt a védelmező magatartást. Napirend előtt támadást intéztek Szabó György ellen, mindent felhozva, még a Magyar Gárdát is, csak hogy saját felelőségüket leplezzék. A Fidesz-frakció, tiltakozásul kivonult a csütörtöki ülésről. Ezzel a kerületi szocialisták igent mondtak az antiszemitizmusra. Döry Miklós ügyét a szocialisták etikai bizottsága is tárgyalta, a döntésük előre borítékolható volt. A korábbi gyakorlatnak megfelelően szerecsenmosdatás után felmentették a képviselőt.

Kivételesen Szücs Péter Gábor kerületi szocialista képviselő büntetőügyéről is szólta. Szücs tavaly a választási hadjárat idején bántalmazott két plakátozó Fidesz-aktivistát, az esetnél Döry Miklós is jelen volt. A szocialista képviselő ellen lakcímkörözést adott ki a bíróság, mivel az első tárgyaláson nem jelent meg. A helyi MSZP-sek sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy „szegény” képviselőtársuk nem tudta lakcímváltozását bejelenteni.

(MH)

Comments are closed.