Forrás: Stop!

Élesen elítélte, és a „palesztinokkal szembeni árulásnak” nevezte Ajman az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat második számú vezetője a novemberben megrendezett annapolisi Közel-Kelet-konferenciát egy hangfelvételen, amelyet iszlamista honlapokon tettek közzé pénteken.

„Az annapolisi találkozó célja az volt, hogy Palesztinából zsidó államot csináljanak” – mondja a Zavahrinak tulajdonított hang a húszperces felvételen. A hangfelvétel alatt a fehér turbánt viselő terrorista vezető fényképe látható, az egyesült államokbeli konferencia fotójával a háttérben. Zavahri szerint az értekezleten részt vevő arab országok a „Palesztinát kiárusító legújabb áruló megállapodásoknak” lehettek tanúi.

Az elmúlt években megrendezett közel-keleti békekonferenciákra utalva Zavahri felszólította a muzulmánokat, hogy utasítsák el azokat a „világi szervezeteket, amelyek elárulták őket Madridban, Oslóban, Camp Davidben, Wye Riverben, Sarm-es-Sejkben és Annapolisban”. Az al-Kaida második számú vezetője megvádolta Egyiptomot és Szaúd-Arábiát, hogy izraeli és amerikai érdekeket szolgálnak.

Zavahri a felvételen kijelentette: „a muszlimok nem fogják feladni a harcot a Közép-Ázsiától Észak-Afrikáig húzódó iszlám területek ellenőrzéséért, még akkor sem, ha ezer konferenciát tartanak Oslóban vagy Annapolisban”.

Comments are closed.