Forrás: Népszava

A Malév és a Baptista Szeretetszolgálat második alkalommal indította útjára „Cipősdobozjáratát”, amely ezer, cipősdobozba csomagolt ajándékot szállít erdélyi árva gyermekeknek.

A szeretetszolgálat a Tízezer gyermek karácsonya elnevezésű segélyakciója keretében összegyűjtött ajándékokat a magyar nemzeti légitársaság pénteken MA 894-es számú marosvásárhelyi járatával repíti el a gyerekekhez.

Az ajándékok egy részét, amelyek készítésében a Malév dolgozói is részt vállaltak közvetlenül a „Cipősdobozjárat” indulása előtt, a sajtó jelenlétében adták át a kapitánynak és a járat személyzetének a Ferihegyi repülőtér utascsarnokában.

A „Cipősdobozjárat” először tavaly karácsonykor szállított hatszáz cipősdobozba csomagolt ajándékot az erdélyi árváknak. A Malév, ahogy tavaly, idén is díjmentesen szállítja az ajándékokat.

A Malév és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat a 2004 karácsonyán történt cunami óta működik együtt a bajba jutottak megsegítéséért. Ennek köszönhetően a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata a Baptist Rescue 24, hat órán belül a világ bármely pontjára el tud indulni, ha szükséges.

Ez nagy rugalmasságot igényel a légitársaságtól, hiszen katasztrófa idején nincs idő előre lefoglalni a jegyeket, és az egy tonnányi felszerelés, valamint a mentőkutyák szállítása is hatékony ügyintézést igényel.

Az együttműködésnek köszönhető például, hogy a Malév, katasztrófa sújtotta területen használható mobil konyhát szállított Budapestre az Egyesült Államokból a baptista mentőcsapatnak. Izraelből és Libanonból pedig gyerekek utazhattak Magyarországra nyaralni a szeretetszolgálat szervezésében.

MTI

Comments are closed.