Forrás: Magyar Hírlap

„Megfordult a fejemben, hogy a verés nem egyszeri alkalom volt, és a támadók visszatérnek” – mondta lapunknak Csintalan Sándor, a Hír Televízió kedden este négy ismeretlen által bántalmazott műsorvezetője. Bencze József országos rendőrfőkapitány ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki segít kézre keríteni a volt MSZP-s politikus támadóit.

„Remélem, szombaton kiengednek a kórházból, de a gyógyulást nehezíti, hogy a közelmúltban egy szívkoszorúér-elzáródást megszüntető beavatkozáson estem át” – mondta lapunkkal Csintalan Sándor.

Hozzátette: szerencséje volt, hogy a támadás elején az autója és a garázs fala közé esett, így a verőlegények egyszerre nem fértek hozzá. „A sajtóban enyhének, nyolc napon belül gyógyulónak bemutatott verést az ellenségemnek sem kívánom, de az is megfordult a fejemben, hogy nem egyszeri alkalomról volt szó, és a támadók visszajönnek.”

Kérdésünkre, hogy van-e haragosa, vagy érte-e fenyegetés mostanában, azt válaszolta: aki körülnéz az internet és a sajtó bizonyos részén, maga is olvashatja a választ. Szavai szerint vannak, akik azzal próbálják bagatellizálni a történteket, hogy üzleti jellegű leszámolásról cikkeznek, pedig a verésnek biztosan politikai indítékai voltak. „Megverésem hátterében nincs semmiféle üzleti elszámolás vagy vita, mint ahogy egyes, a sajtóban megjelenő hazugságokkal ellentétben soha nem volt, nem is lesz Aston Martin autóm.”

A műsorvezetőt kedden este vascsövekkel verte meg négy álarcos támadó. Amikor az életéért könyörgött, elvették a pénzét, majd zsidóbérencnek nevezték, és figyelmeztették, hogy vigyázzon magára.

A műsorvezető a „nácikkal és félnácikkal” fennálló éles konfliktusával hozta összefüggésbe megverését, és azt mondta: „a hatalmi oligarchák meg a szélsőjobb legszéle” reagált így a sajtóban végzett tevékenységére. Bencze József országos rendőrfőkapitány ötmillió forintos nyomravezetői díj kitűzéséről döntött.

Swendt Pál

Comments are closed.