Forrás: Klubrádió

Gusztos Péter, az SZDSZ országgyűlési képviselője az Új Generáció több tagjával együtt elmegy pénteken Kerepesre és így tiltakozik az ott szervezett romaellenes demonstráció ellen. A Pest megyei településen fáklyás felvonulást hirdettek, ahol több szülő azt követeli, távolítsák el a helyi iskolából a renitens roma gyerekeket.

A megmozduláson a Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Magyar Gárda néhány Pest megyei tagja is részt vesz. Gusztos szerint jó lenne, ha minél több képviselőtársa csatlakozna hozzá. Mint mondta személyes jelenlétükkel szeretnék kifejezni ellenérzésüket az „új náci Magyar Gárdával ” szemben.

Gusztos Péter azt szorgalmazza, hogy a választott politikusok szólaljanak meg és személyes megjelenésükkel demonstráljanak amikor, „szélsőjobboldali félkatonai szervezetek” vonulnak fel az utcákon. A liberális politikus szerint fontos lenne, hogy valamennyi pártból menjen el képviselő Kerepesre és személyes jelenlétükkel fejezzék ki szolidaritásukat azok mellett, akik ellen gyűlöletet keltenek, és tiltakozzanak egyúttal az iskolai szegregáció és a Magyar Gárda ellen.

A liberális politikus egyébként várhatóan még januárban ismét benyújtja azt a törvényjavaslatát, amely lehetővé tenné, hogy átmenetileg visszatartható legyen az állami normatíva azoknál az önkormányzatoknál, ahol a települési iskolában bizonyítottan szegregáció van, és jogerős bíróság döntés született. A törvényjavaslatot egyébként már az előző ciklusban is benyújtotta a politikus az Országgyűlésnek, de nem sikerült elfogadtatnia.

A Pest megyei településen néhány helyi kezdeményezett fáklyás felvonulást, mint mondják a békés egymás mellett élésért. Azt mondják: a Pest megyei falu iskolájában néhány beilleszkedésre képtelen diák hátráltatja társait. A kisebbségi önkormányzatok szerint azonban újabb cigányellenes megmozdulásról van szó. Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) arra a kér a rendőrséget, hogy vonja vissza a péntekre meghirdetett Kerepesen tartandó felvonulásra kiadott engedélyt a Magyar Gárda rendezőként való szerepeltetése miatt

(FH)

Comments are closed.