Forrás: hirszerzo.hu

A rendőrség a pénzt annak fizeti ki, aki az elkövetőkről pontos adatokkal rendelkezik.

Ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki Bencze József országos rendőrfőkapitány a Csintalan Sándor elleni támadás ügyében – közölte a rendőrség csütörtökön.

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint a pénzt annak fizetik ki, aki „az elkövetőről olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével a tettes azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit (szükség esetén a tanú védelmére megtett intézkedések mellett) ismerteti”.

A Hír Tv munkatársát, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, kedden támadták meg lakásának mélygarázsában.

A rendőrség közlése szerint négy ismeretlen, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi támadta meg. Pénzt követeltek tőle, majd miután készpénzét átadta, a támadók bántalmazni kezdték, végül elmenekültek a helyszínről.

Csintalan Sándor nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett fején és végtagjain, egyelőre bent tartják a kórházban.

Az ügyben a rendőrség rablás miatt indított eljárást.

Csintalan Sándor korábban úgy nyilatkozott, hogy rasszista indíttatású volt az ellene elkövetett támadás. Támadói állítólag „faszszopó zsidóbérencnek” nevezték.Csintalan egyetért a Fidesznek az ügyben képviselt álláspontjával, amely szerint megveretése egyben újságíró és a sajtószabadság elleni támadás is volt.

Comments are closed.