Forrás: hirszerzo.hu

Az MDF mélységesen elítéli Csintalan Sándor műsorvezető megverését – közölte Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője szerdán az MTI-vel.

Az MDF mélységesen elítéli azt, ami Csintalan Sándorral történt és jobbulást kíván neki – mondta Kerék-Bárczy Szabolcs. A szóvivő hozzátette: a bűncselekmény súlya semmiben nem változik attól, hogy kit ér egy ilyen támadás. Ha közszereplőről, vagy újságíróról van szó, akkor az emberek nyilván jobban felkapják a fejüket, de az MDF nem gondolja azt, hogy ember és ember között különbséget lehet tenni – fűzte hozzá.

Nem lehet még megítélni, hogy politikai indíttatású volt-e az akció, meg kell várni a vizsgálat eredményét – mondta az MTI kérdésére Kerék-Bárczy Szabolcs.

A szóvivő szerint az, hogy a főpolgármester jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek, beleillik abba a gyakorlatba, amit más bűncselekmények esetén tesz.

A Hír TV munkatársát, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, kedden támadták meg lakásának mélygarázsában. Az MTI értesülései szerint Csintalan Sándor zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Eörsi Mátyás, az SZDSZ ügyvivője szerdán erre reagálva elmondta: a liberálisok nevében elfogadhatatlannak és felháborító cselekedetnek nevezte Csintalan Sándor bántalmazását. Mély felháborodásának adott hangot Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese is.A Főpolgármesteri Hivatal pedig azt közölte a távirati irodával, hogy Demszky Gábor főpolgármesteri keretéből 100 ezer forintot ajánl fel annak, aki segíti a rendőrséget Csintalan Sándor megverőinek elfogásában.

Comments are closed.