Forrás: hirszerzo.hu

Saját állítása szerint „zsidóbérencnek”, az Index információi szerint egyenesen „faszszopó zsidóbérencnek” nevezték támadói Csintalan Sándort. Az ólmosbottal felszerelkezett álarcosok azt is mondták a politikus-műsorvezetőnek, hogy ő tudja, mit csinál, és vigyázzon magára. Csintalan a rendőrség állításával szemben úgy véli, nem rablótámadás része volt kedd esti megveretése.

Kedden este lakóháza mélygarázsában verték meg ismeretlen tettesek Csintalan Sándort, a Hír TV műsorvezetőjét. Az MTI értesülései szerint Csintalan Sándor zúzódásos sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították.

A Hír TV munkatársát, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, kedden támadták meg lakásának mélygarázsában. A televízió internetes oldala szerint a műsorvezető a brutális támadásban súlyos sérüléseket szenvedett a kezén és a fején. A sérültet a mentők kórházba szállították.

Az MTI úgy tudja, hogy az Állami Egészségügyi Központba szállították Csintalan Sándort. A vizsgálatok szerint zúzódásos sérüléseket szenvedett, a koponya CT-je negatív volt, tehát súlyosabb sérülései nincsenek.

A műsorvezető és egykori politikus a Hír TV szerda délelőtti adásában azt mondta: valószínűleg azért követeltek pénzt a verés után tőle, hogy a támadók leplezzék eredeti szándékukat.

Őt nevezték „zsidóbérencnek”

Mint a Hír TV-nek elmondta, a négy támadó utánament a társasház parkolójába és azonnal ütni kezdték őt. Mint mondta, „zsidóbérencnek” nevezték, és megfenyegették: tudja, mit csinál és vigyázzon magára. Pénzt csak utólag kértek. Körülbelül 5-7 ezer forintot adott át a négy támadónak, mert annyi volt nála. A végén már azt mondta nekik: „ne öljetek meg”.

Rendőrök a villában

Amíg az eset pontos körülményeit nem tisztázzák, a megvert műsorvezetőt rendőrök őrzik a kórházban. Ezt ilyenkor személytől függetlenül megteszik a rendőrök. Csintalannak egyébként törése nincs, zúzódásai vannak.

Bár Csintalan Sándor szerint nem rablás történt, a rendőrség a rablási szál mellett az összes felmerült információt megvizsgálja – mondta Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Kormánypárti politikusok egymás után ítélik el a Csintalan Sándort ért véres támadást. Demszky Gábornak megvan a véleménye, de 100 ezer forintot ajánlott fel saját fizetéséből a nyomravezetőnek.

Demszky Gábor főpolgármesteri keretéből 100 ezer forintot ajánl fel annak, aki segíti a rendőrséget Csintalan Sándor megverőinek elfogásában – közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya.

„Nem emlékszem, hogy Csintalan Sándorral valaha is egyetértettem volna, sem amikor szocialista volt, sem amióta fideszes lett. Ugyanakkor veszélyesnek és megengedhetetlennek tartom, hogy bárkit, aki újságíróként dolgozik, nyilvánosan képviselt véleménye miatt fizikai inzultus érjen” – áll a főpolgármester szerdai levelében.

Demszky pénzt adna a támadók kézre kerítőinek

Demszky Gábor azt írja: „sokan vannak, akik velem együtt viszolyogva nézik, amit Csintalan Sándor műsorvezetőként művel. Nekünk, demokratáknak az a dolgunk, hogy vitatkozzunk ezekkel a nézetekkel, és ne engedjük, hogy bárkibe erőszakkal beléfojthassák a szót”.

A főpolgármester felajánlását abban az esetben is érvényesnek tekinti, ha a tettesek kézre kerülnek, de nem bizonyítható, hogy újságírói véleménye miatt támadták meg Csintalan Sándort. Demszky Gábor szerint ugyanis a nyomozás nem minden esetben tudja feltárni az indítékot.

Az MSZP elnökhelyettesét mélységesen felháborította Csintalan Sándor volt MSZP-s, jelenlegi fideszes képviselő bántalmazása.

Mély felháborodásának adott hangot Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szerdán azzal kapcsolatban, hogy bántalmazták Csintalan Sándort, a Hír TV műsorvezetőjét, volt szocialista politikust.

„Mélyen felháborít az, hogy bármilyen politikust, bármilyen színű mezben futó, politikához közel álló személyiséget ilyen fajta atrocitás érjen” – mondta Juhász Ferenc.

A szocialista párt elnökhelyettese szerint a bűnüldöző szerveknek és mindenkinek „fel kell venniük a kesztyűt”, ki kell deríteni az igazságot. „A politikának meg tudnia kell, hogy nem lehet még kikacsintva sem serkenteni meg biztatni az erőszakot” – mondta.

Csintalan és a kuruc.info

Lendvai Ildikó, a párt frakcióvezetője szerdán a Tv2-ben azt kívánta Csintalan Sándornak, hogy mihamarabb kerüljön ki a kórházból, és heverje ki testileg-lelkileg a szörnyűséget, ami történt vele.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, valamint Juhász Ferenc, a szocialisták elnökhelyettese után szerdai közleményében Eörsi Mátyás, az SZDSZ ügyvivője is szolidaritását fejezte ki Csintalannal. A politikus a liberálisok nevében elfogadhatatlannak és felháborító cselekedetnek nevezte Csintalan Sándor bántalmazását.

„Talán nincs egyetlen olyan közéleti kérdés sem, amelyben egyetértünk Csintalan Sándorral, ám most szolidaritást vállalunk volt politikustársunkkal, a Hír TV műsorvezetőjével, akár politikai, akár egyéb okból került sor a bántalmazásra” – fogalmazott Eörsi Mátyás. Hozzátette, tolerálhatatlan minden ilyen agresszió, különösen, ha az az áldozat múltbéli vagy jelenlegi közéleti szerepvállalásával kapcsolatos.

A liberálisok bíznak abban, hogy a nyomozó hatóságok is tudatában vannak azoknak a támadásoknak, melyek az elmúlt időszakban érték Csintalan Sándort a szélsőjobboldali fórumokon, így a kuruc.info uszító cikkeiben is – közölte Eörsi.

(Forrás: MTI, FH, Index, hirado.hu, Hírszerző)

One Response to “„Faszszopó zsidóbérenc” – így nevezték támadói Csintalan Sándort”

  1. nemtevetovapofa

    Utóbbi tulajdonságáról nincs rálátásom.