Forrás: hirszerzo.hu

A kormány tagjai egy emberként és a lehető leghatározottabban ítéli el a Magyar Gárda és szövetséges szélsőjobboldali szervezeteinek cigányellenes, rasszista szavait és akcióit.

„Hiszünk abban, hogy egy demokratikus köztársaságban a jognál is erősebb fegyver a közösség szolidaritása, egységes föllépése, morális tiltakozása az ilyen fasisztoid, kirekesztő jelenségekkel szemben” – áll a kormány közleményében.

„A kormány tagjai e szolidaritás kifejezésének akarnak részesei és előmozdítói lenni. Egyértelművé kívánjuk tenni, hogy elfogadhatatlan a számunkra minden olyan törekvés, amely a nemzet közösségéből bárkit, bármilyen alapon ki akar rekeszteni, ami a közösségünk bármelyik tagjával, vagy nemzetalkotó kisebbségével szemben gyűlöletet próbál kelteni” – írják.

„Olyan köztársaságban hiszünk, és olyan köztársaságért dolgozunk, amelyben csak a kirekesztőket fenyegetheti erkölcsi-szellemi kirekesztődés” – olvasható.

„Szolidaritásunkat fejezzük ki minden honfitársunkkal, akikben ezek a gyűlöletkeltő szavak és akciók félelmet keltettek, és egyidejűleg biztosítjuk őket arról, hogy a magyar állam vezetőiként mindent megteszünk, hogy megvédjük mindannyiukat a kirekesztéstől, illetve a gyűlölet közvetlen megnyilvánulásaitól” – zárul a közlemény.

Comments are closed.