Forrás: Klubrádió

Százezer forintot ajánlott fel Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere annak, aki segít kézrekeríteni Csintalan Sándor megverőit. Csintalan Sándort kedden verték meg házának parkolójában, a HírTV műsorvezetőjét jelenleg rendőrök őrzik a kórházban. A főpolgármester saját keretéből ajánlott fel pénzt a nyomravezetőnek.

Demszky Gábor szerdán közleményben jelezte: bár soha nem értett egyet Csintalan Sándorral, veszélyesnek és megengedhetetlennek tartja, hogy bárkit, aki újságíróként dolgozik, nyilvánosan képviselt véleménye miatt bántalmazzák. Ezért ajánlott fel százezer forintot személyes, főpolgármesteri keretéből a támadók kézrekerítésére. A felajánlás akkor is áll, ha a támadókat elfogják és kiderül, hogy nem újságírói munkálkodása, véleménye miatt verték meg Csintalan Sándort.

Csintalan Sándort egyébként a részletek tisztázásáig rendőrök őrzik a kórházban. A rablási szál mellett minden egyéb lehetőséget is vizsgál a rendőrség – mondta el a Független Hírügynökségnek korábban Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Csintalan Sándor szerdán délelőtt a HírTv-nek nyilatkozva azt mondta, a támadásnak semmi köze a pénzhez. A parkolóban azonnal ütni kezdték a támadók, „fasszopó zsidóbérencnek” nevezve őt és verés közben figyelmeztették ” vigyázzon mit csinál”. Pénzt csak ezután kértek tőle. Csintalan Sándor egyébként zúzódásokat szenvedett, állapota kielégítő.

(FH)

Comments are closed.