Forrás: Klubrádió

Antiszemita indíttatású és a sajtószabadság elleni támadásnak értékelte megverését Csintalan Sándor, utóbbit illetően egyetértve a Fidesz állásfoglalásával. Erről a volt MSZP-s politikus, televíziós műsorvezető a Klubrádió Kontra c. műsorában beszélt. A Magyar Gárda kapcsán – a Jobbik által létrehozott egyesület alapító okiratára utalva úgy fogalmazott: nehezen hozható összefüggésbe a hadisírok gondozása és a parlagfű irtása az egyértelműen militáns erődemonstrációval.

Csintalan Sándor korábban azt mondta, hogy nem rablás, hanem valamilyen más indíték vezérelte támadóit. Erre utalnak a támadás közben elhangzott olyan fenyegetések és szidalmak, mint „zsidóbérenc”, illetve pénzt is csak szinte mellékesen, a verés végén kértek tőle a támadók.

A műsorvezető megverése ellen több politikus és párt is felemelte szavát, olyanok is, akik egyébként nem értenek egyet Csintalan Sándor politikai nézeteivel. Demszky Gábor főpolgármester például személyes keretéből százezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte, hogy a rablási szál mellett minden más információnak is utánajár a rendőrség. A tegnap megvert

műsorvezetőt a körülmények tisztázásáig rendőrök őrzik a kórházban.

Comments are closed.