Forrás: Népszava

A Magyar Köztársaság kormányának minden tagja egy emberként és a lehető leghatározottabban ítéli el Magyar Gárda és szövetséges szélsőjobboldali szervezeteinek cigányellenes, rasszista szavait és akcióit – áll a kormány Népszavához eljuttatott közleményében.

„Hiszünk abban, hogy egy demokratikus köztársaságban a jognál is erősebb fegyver a közösség szolidaritása, egységes föllépése, morális tiltakozása az ilyen fasisztoid, kirekesztő jelenségekkel szemben” – áll a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) lapunkhoz is eljuttatott kommünikéjében. Mint írják, a kormány tagjai e szolidaritás kifejezésének akarnak részesei és előmozdítói lenni. Egyértelművészeretnék tenni, hogy elfogadhatatlan a számunkra minden olyan törekvés, amely a nemzet közösségéből bárki, bármilyen alapon ki akar rekeszteni, ami a közösségünk bármelyik tagjával, vagy nemzetalkotó kisebbségével szemben gyűlöletet próbál kelteni. „Olyan köztársaságban hiszünk, és olyan köztársaságért dolgozunk, amelyben csak a kirekesztőket fenyegetheti erkölcsi-szellemi kirekesztődés” – hangsúlyozza a közlemény.

A Miniszterelnöki Hivatal szolidaritását fejezi ki mindenkivel, akikben ezek a gyűlöletkeltő szavak és akciók félelmet keltettek, és egyidejűleg biztosítja őket arról, hogy mindent megtesznek a gyűlölet közvetlen megnyilvánulásaitól.

Népszava Online

Comments are closed.