Forrás: Stop!

Az utolsó cukorrépa-szállítmány a héten gördül be Kaposvárra, ahol már kósercukrot is csomagolnak.

A végállomás Izrael; a kaposvári cukorgyárból, ahol már a kampányzárást várják, hat konténernyi kósercukrot szállítanak el.

– Szerződéskötés előtt elmélyülten áttanulmányozta a gyártási körülményeket a megrendelő – mondta Szeles Zoltán, a Magyar Cukor Zrt. operatív igazgatója. – Rendben találták a felhasznált nyers- és csomagolóanyagot, s a technológiát. Minden az előírások szerint zajlik; így jöhetett létre a megállapodás. Egy vasúti konténerbe 23 tonna, egy kilós cukrot helyeztünk el.

Tökéletesen kidolgozott tervek szerint működik az üzem. A hét elejéig 389 ezer tonna alapanyagot vettek át. A több száz méternyi szállítószalag óránként 43 tonna cukrot továbbít a silóba.

– Elröpült az idő, hiszen az utolsó kampányhetet kezdtük el – összegzett az operatív igazgató. – Az előzetes számítások szerint szombaton vesszük át az utolsó adag répát. Mindent egybevéve a 2007-es szezonban közel 58 ezer tonna cukrot állítunk elő.

Szeles Zoltán úgy fogalmazott: kirobbanó formában van a kaposvári csapat. Még a rendkívüli helyzetekben is állták a sarat. Egytől egyig fegyelmezetten látták el feladatukat.

– Három olyan esemény történt, amelyet örömmel megúsztunk volna – vont mérleget a szakember. – Hatalmas botrányt kavart a várost megbénító áramszünet, ami egy teljes műszakot vett el az életünkből. A természet sem kegyelmezett meg; az esőzések nyomán nehézkessé vált a cukorrépa betakarítása, ezért a gyárban rövidebb ideig mérsékeltük a feldolgozás ütemét. Komoly próbatétel elé állította a csapatot egy műszaki hiba is; pár hete a cukorrépamosó tengelye törött el.

Comments are closed.