Forrás: hirszerzo.hu

A Fiatal Baloldal megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a Magyar Gárda nevű, „nyíltan szélsőjobboldali, félkatonai szervezet erődemonstrációnak is beillő felvonulást tartott egy nyugodt Pest megyei kis faluban, Tatárszentgyörgyön a hétvégén”.

„Arendezvény előre beharangozott célja a vidék közbiztonságának javításáért való kiállás volt, mely utána nyilvánosan a „cigánybűnözés” elleni demonstrációvá alakult át. Szervezetünk sajnálattal látja, hogy ma Magyarországon szinte bármit meg lehet tenni a szólásszabadság alkotmányos joga mögé bújva” – közölte lapunkkal a Fiatal Baloldal.

„Nyíltan rettegésben tarthat néhány száz, magát „igaz magyarnak” valló katonabakancsos egy kis falut egy békés vasárnap délután. A fasisztoid eszméket vallók sajnos ma egyre hangosabbak, egyre erősebbnek hiszik magukat” – írják.

„Meddig hajlandó még a békére vágyó magyar ember tűrni azt, hogy fekete ruhába öltözött szélsőségesek megkérdőjelezzék a magyarságát? Meddig hajlandó tűrni a csendes többség, legyen annak tagja bal- vagy jobboldali gondolkodású, hogy polgártársainkat rettegésben tartsa egy maroknyi szélsőséges?” – áll a Fiatal Baloldal közleményében.

„A Fiatal Baloldal eddig is megtett, és a jövőben is el fog követni mindent, amelyet a hatályos jogszabályok engednek számára, hogy ezt a szervezetet minél inkább a társadalom és a közélet perifériájára szorítsa, és felnyissa a velük szimpatizálók szemét: nincs helye a magyar demokráciában az uszító, kirekesztésre felszólító szélsőségeseknek” – zárul a közlemény.

Comments are closed.