Forrás: Stop!

Sorakozó – Fotó: magyargarda.hu

Vasárnap egy romák által is nagy számban lakott falucskában masírozik a Magyar Gárda. Az erődemonstrációt azzal indokolják, hogy így akarják fehívni a figyelmet a cigánybűnözésre.

Vasárnapra erődemonstrációt tervez a Magyar Gárda a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. Mint a Gárda honlapján olvasható, december 9-én vasárnap „Magyar Gárda a vidék közbiztonságáért” rendezvényére várja szimpatizánsait. Az esemény keretein belül a gárdisták átvonulnak a tatárszentgyörgyi utcasorokon, majd a Hunyadi téren a rendezvény meghívott előadói tartanak beszédet. A gárdisták több „cigánybűnözés” által sújtott területre is el kívánnak majd látogatni, így Borsod és Hajdú megye egyes vidékeire.

A cigánybűnözés ellen masíroznak

Arról, hogy miért a Pest megyei faluban masírozik a Gárda, több internetes oldalon is azt nyilatkozták a szervezet vezetői, hogy nem a helyi romák, hanem általánosságban a cigánybűnözés ellen szól a felvonulás. Ugyanakkor Bíber József Tibor, a Jobbik alelnöke is beszédet mond a vasárnapi erődemonstráción. Bíber egyébként a romák elleni kirohanásairól vált ismertté és a Jobbikon belül is úgy aposztrofálják, mint a „mindig radikális alelnök”. Legnagyobb visszhangot kiváltó írásában például azt fejtegeti, hogy a cigányságnak vérfertőzés útján degenerálódó, ősközösségi szintű szubkultúrában élő rétege termeli ki magából a cigánybűnözés egy részét, amelyben – a vérfertőzésből származó, majd a bűn útjára lépő utódok esetében – a genetika is szerepet játszhat.

Az Országos Cigány Önkormányzat közleménye

A „30-as években, a náci Németországban az „SA”, más néven, a „barna ingesek” masíroztak a munkásnegyedekben. Történelemből ismerjük, hogy mindez több millió ártatlan ember halálához és koncentrációs táborokhoz vezetett. Mindannyian tudjuk, hogy eme népirtó és beteg, embertelen ideológia több tízmillió ember szörnyű halálát okozta. Mi romák, a békés együttélés, a szolidaritás, egy közös és sikeres ország építésében vagyunk érdekeltek.A rendőrök nem tudnak tervezett atrocitásokról

A Gárda masírozására információnk szerint a rendőrség külön biztosítással készül. Mint azt Bényi Mónika, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a STOPnak elmondta, a Magyar Gárda bejelentette a demonstrációt, a rendőrség pedig tudomásul vette azt. A dabasi rendőrök és Rendészeti Biztonsági Szolgálat közösen biztosítja a mintegy ötszáz fősre tervezett megmozdulást. A szóvivő kérdésünkre kifejtette: nem tudnak arról, hogy a demonstrálók a romák ellen, vagy azok a gárdisták ellen atrocitásokat terveznének. A rendőrségnek ugyanakkor figyelmeztette a szervezőket, ha bármiféle bűncselekmény, vagy arra való felhívás valósul meg, akkor a rendőrség a törvények értelmében feloszlatja a rendezvényt.

A helybeliek elfogadják a közbiztonság javításának szándékát

A Tatárszentgyörgyi Önkormányzat az alábbi nyilatkozatot adta ki a Gárda-vonulással kapcsolatban: A község vezetése minden jó szándékú segítséget elfogad a falu közbiztonságának javítása érdekében, amelynek eszköze természetesen nem lehet a félelemkeltés, a kirekesztés, sokkal inkább a nevelő és felvilágosító jellegű rendezvények szervezése és a kilátástalan helyzetbe jutott munkanélküliek számára helyi munkahelyek biztosítása.

Szerző: HPG | egyéb írások a szerzőtől

Comments are closed.