Forrás: Emih

Ünnepélyes keretek között a Károly körúton ülte meg 70. születés napját Benedek István Gábor író (BIG), akit e különleges esemény alkalmából pályatársai és barátai köszöntöttek. Előbb Fazekas Lajos és Torda István mondott köszöntőt, majd pedig a közösség nevében Oberlander Báruch rabbi üdvözölte a népszerű írót.

A rabbi azzal a talmudi hasonlattal élt, hogy volt valaki, aki még látta a Szentélyt állni és látta lerombolni, de tanúja lehetett a Szentély újjáépítésének is. E sokat megélt személyhez hasonlította az írót Báruch rabbi, hiszen BIG látta még a virágzó tóthkomlósi hitközséget, látta a pusztulásukat, de megérte az újjászületést is. Köves Slomó rabbival „A komlósi Tóráról” beszélgettek és szóba került az is, hogy amikor ismét fellendült a zsidó vallási élet, az író a Vasvári Pál-utcai Sasz Chevra zsinagógában tért vissza a zsidó vallási élethez. BIG! Isten éltessen 120 évtől is tovább!

One Response to “BIG… Hundert und Zwanzig!”

  1. Gerson

    Kedves Gabi bácsi !
    Ha olvasod(és remélem, olvasod!) ezt a portált, fogadd jókívánságaimat,amiket nagyon sok szeretettel küldök ezúttal, ha már személyesen nem találkoztunk.(jó régen,sajnos…)
    Galambos (Karló) Károly