Forrás: Magyar Hírlap

Hallgatólagos megegyezésre jutottak Döry Miklós ügyében a szocialisták. Szó szerint, ugyanis továbbra is hallgatnak, hivatalos álláspontot mindeddig nem alakítottak ki a XIII. kerületi képviselő ügyében.

Ismeretes, hogy Döry a kerületi testületi ülésen egy vitában azt mondta Szabó György fideszes önkormányzati képviselőnek, hogy túl sokat élt Izraelben, és ha ez nem tetszik, akkor már nyitva állnak a schengeni határok. A kijelentés után a képviselőt lemondásra szólította fel a helyi Fidesz és az SZDSZ. A kerületi szocialisták elnöke első körben elhatárolódott a kijelentéstől, a frakció tagjai közül többen bocsánatot kértek, ám a XIII. kerületi szocialisták hivatalos közleményükben később már politikai haszonszerzésnek értékelték a Fidesz reakcióját, és kijelentették: félremagyarázzák a történteket.

Döry Miklós szaktekintélynek számít az ökölvívásban, profi mérkőzéseken bíráskodik, korábban elnyerte az év bírója díjat is. Emellett bokszközvetítéseken szakértőként is tevékenykedik a Sport 1 televíziónál. Az adótól legutóbb Mészöly Kálmán távozott a csatorna szakértőinek sorából, színes bőrűekre tett pejoratív kijelentése miatt.

„Nem alakítottunk ki álláspontot Döry Miklós ügyében” – nyilatkozott lapunk tegnapi megkeresésére Máté Pál, a csatorna főszerkesztő-

je.

(MH)

Comments are closed.